Google Earth dostupan i za Linux

Google Earth je desktop aplikacija (Qt), pomoću koje možete saznati više o nekoj lokaciji na zemlji, od jučer je dostupna i za Linux. Naravno, u beta verziji.

Morat ćete skinuti 16MB, a zahtjevi za pokretanje nisu mali. Evo upravo download puže… pa ne mogu još napisati utiske.

Download

P.S. Je li neko probao Picasu?

eeeh…pokupio sam ovo juce sa kde-apps.org…ali ev tek sad kad sam vidio tvoj post se sjetio…

sacu odma da vidim wus up with this :wink:

EDIT: eh nazalost mi je izgleda graficka to old for this stuff

Probano, ne svidja mi se, bugovito, sto se tice OpenGL-a … Kad se malo bolje pogleda, brze radi dobro ustimana emulacija preko wine nego ova native :slight_smile:

To evo sad odma podjo rec! Nevjerovatno je bugovit, nevjerovatno. Valjda ce neki sledeci update donijet poboljsanja.

Sto se tice picase, ona meni nikad nije bila interesatna toliko, ona nema bugova, al radi normalno pa evo sacu se probat nafurat da je furam. Toliko.

Uglavnom za google earth *thumbs up, samo jos da bude normalno i jos ce bolje bit.

Edit:

Picasa je totalno ludilo, pod picasom je zapravo moguce da se vide dokumenti i slike svih ostalih usera, totalno ne linux. Ja cu ovo namah izbrisat.

Meni radi sasvim solidno: Slackware current, zadnji NVIDIA drajveri na slabašnoj GeForce4 MX

http://maps.google.com/
Isto samo bez instalacije :wink:

Pa nije baš isto, Google Earth ima cool efekte :wink: