Zanima me da li je neko iz BiH imao iskustva sa Google recruiter-ima i generalno ponudama od Google-a i dokle je dogurao?
Any1 ?
I ja sam se raspitivao za tu informaciju, posto imaju pozicije za koje ispunjavam haman sve uslove u Irskoj i Svicarskoj.
Proces je prijave + cv kod njih putem site-a, nakon toga, ako prodjes u uzi krug obavlja se intervju putem telefona, najcesce u nekoliko koraka, po ~30 min. (osim ako FAIL-as na prvom ) Ako se prodje taj dio, onda pakujes kUfere
Manje-vise znam kako to funkcionise, zanima me da li je neko kontatiran?
Kako Djuro kaze “Na moje opste zaprepastenje”, ja sam kontaktiran nicim izazvan
Sumnjam da cu proci i prvi krug, ali je interesantno
Jel’ se to prijavljujes za irsku ?
Ako bude bilo kakve sanse, u sto sumnjam, volio bi u Cirih ili Hamburg.
Pusti snovi
Hajd’ javi tok radnje, zivo me interesuje
[quote=trip0d]Ako bude bilo kakve sanse, u sto sumnjam, volio bi u Cirih ili Hamburg.
Pusti snovi :D[/quote]
sa srecom bro
Zavrsen prvi dio, sumnjam da cu dospjet na drugi, al et Interesantno je bilo, onako opusteno, iako sam bio mokar k’o cep :))
zvali te ?
Da, sinoc. Jedno 15-20 minuta razgovora.
Pa sta su te uspitali sve?
Ne mogu o tome u detalje, jos uvijek traje proces, ali generalno neka pitanja o poslu koji trenutno obavljam i ocjenjivanje samog sebe po njihovoj skali. Tehnicka pitanja itd. Opis posla koji nude (site reliability engineer) i sta se ocekuje, odabir lokacije za rad…trebace mi dan dva da se sjetim svih pitanja
gdje izlazi, s kim se druzi, sta pije, koji mis a koju tastaturu koristi, smetal’ mu munevera ako hoda oko njega dok cisti, jel’ kemo dobio od male…
gdje izlazi, s kim se druzi, sta pije, koji mis a koju tastaturu koristi, smetal’ mu munevera ako hoda oko njega dok cisti, jel’ kemo dobio od male…
:)[/quote]
Afane!
Voli li duge setnje po plazi, koji mu je najdrazi bend, ko mu je bila prva ljubav, jel preferira prozore il zastor …
any update on this ?
nope
better luck next time bro