Googlebuntu?

Čujem da google pravi neki svoj Linux … baziran na Ubuntu … koji je baziran na Debianu … koji je baziran na Linuksu …

:slight_smile:

Debian rulez.

Očekujem zanimljive aplikacije iz google labs’a

Mislim da Goobuntu neće biti za community, već da će biti interni OS za Google.

Che, ovo je već bilo na forumu :slight_smile: http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2451
Inače “vijest” je prokužena kao najobičnija izmišljotina, Google je demantovao mada koriste Linux za svoje desktope i imaju modificiranu verziju Ubuntua kao standard, ne planiraju je ponuditi za javnost.

Joj to sto “cujes” je staro vise od par mjeseci. Nema nista od tog, cak je i google to isto izjavio. Google je izletio sa par stvari tako da sad dosta ljudi zapravo “masta” sta bi oni trebali i kako ce.

Ono sto je interesatno je da google je trenutno okupiran da sve prebaci online, i da bude web based. One prvo gmail messenger sta vec, a sad kupili Writely koji je ujedno web based word processor. E sjecate se kad su isto tako prije nekoliko mjeseci napravili poso sa OpenOffice-om, bice zamiljivo kako god, ajmo svi na mastanje :slight_smile:

Valjda je još interno, a šta se zna možda krene u šire narodne mase. Ima text o tome u zadnjoj gnuzilli.

Ja sam se ponadao da će prebaciti one svoje programe (gtalk, desktopsearch, accelerator etc) i na linux…

Zanimljivo je to kada čovjek pročita poruku na forumu, i onda posle nekoliko dana otvori novu temu na tom istom forumu, koju započne sa “čujem da …”

Samo od če gevare, navali narode :slight_smile:

To mogu uradit i bez izbacivanje vlastite distro. Btw. koja bi budala (ako da molim te reci mi zasto) instliro nesto kosto je gtalk (koji vec sljaka na kopete, gaim itd…) desktopserach, ovdje se stvarno treba zapitat, pogotovo sto se tice tvoje vlastite sigurnosit. I Web Accelerator? Tu stvarno nemislim dat komentar.

Opet tu ima duge price, i zasto Microsoft ima toliko xenofobiju prema istom :wink:

Da, imaš pravo … Google ustvari koristi samo windowsašima - donosi im ono što unix ima već dvadesetak godina …

Hahaha ovo je nacin sarkazma koji i sam obozavam…

desktopsearch indexira informacije tj. podatke na clientu i iste salje i memorise na svojim serverima…

@ABS ma daj, ja se stvarno nadam da takvo nesto [desktopsearch] nikad nece preci i u Open Source Comunnity.

Reci da je Ubuntu baziran na Debianu je zaista malo pretjerano tacno je da ima mnogo slicnosti medjutim komentari samih Debian “radnika” govori mnogo),medjutim to svako moze i sam uvidjeti ako isproba i upozna obadvije Distribucije,Ubuntu je (po meni) daleko jedan od najvecih promasaja poslije SuSE ako bi smo tehnicki gledali na jednu Distribuciju.

Kako ono:no flame,no hate,no suplje,trahane,dzigera itd…

pozdrav

P.S jebo te danas mi je rodj…