Gramofon efekat

dakle instalirao sam ubuntu 10.10 i sve je ok osim što kad pustim muziku ubzo se javi gramofon efekat, tj. pjesma zaglavi kao na gramofonu, što je jako iritirajuće…ovo se dešava u svakom plejeru a ponekad i sa video-sadržajem na internetu. ranije sam koristio 10.04 duže vrijeme al nije bilo ovih problema. koristim compaq 615 laptop…pomagajte braćo…

Vrlo jednostavno.
Vrati se na 10.04 LTS

10.10 nije neka posebno jaka verzija.
Tesko je ovako traziti rijesenja za probleme.
Ja sam samo primjetio da neki player-i
zaglave i blokiraju, i nemozes ih vise
zaustaviti osim sa kill pid.
Najbolje je da se vratis na 10.04

ma i htio sam ga opet instalirat, al mi bio pri ruci samo 10.10 disk… znam da ima bagova i svega živog, a nikakve posebne razlike nema, nije mi jasno šta izvode sa ovim inovacijama… gledo sam po drugim forumima dosta se ljudi žali pogotovo na flash playere koji polude kad scrowlluješ i tak to…
ništa, fala na savjetu, tražiću dalje rješenje a za ponovnu instalaciju nemam živaca a i ne bih da rizikujem, mašina je na izdisaju…

Da prijavim da nemam opisanih problema sa 10.10 verzijom.

ni ja :smiley:

ma kontam da većina ljudi nema, možda je krivica do mene, jer sam prvo instalirao amarok a inače imam problema sa kde-om, pa tu dolazi do klanja, sad sam ga izbriso, možda je i do mašine na izdisaju…

riješen problem! instalacija mozilla debug symbols je otklonila problem…

Haaaaa?! Mozilla debug symbols?! :shock:

da. imao sam sličan problem i ranije, na 10.04. instalirao sam amarok koji je radio ali je izazvao mnogo problema i čak doveo do kraha flash player-a. očigledno da postoji problem sa radom skoro svih kde aplikacija, naročito sa audio i video sadržajem. možda je do mašine, nemam pojma (compaq). a mozilla debug symbols paket je očigledno imao ‘‘nešto’’ što je riješilo problem…