Pozdrav.
1)Dali bi netko na jednostavan način mogao dati primjer ili dati upute kako nešto prikazati u 3D, npr. prikaz 3D najobičnije kocke ili bilo kojeg drugog jednostavnog tijela. Tražio sam u vezi 3D prikaza, na Hrvatskom nisam ništa našao, a na engleskom sam našao neke stvari koje baš i nisam skužio.
2)Dali je ikako moguće kombinirati applete s datotekama, pokušao sam sve moguće kombinacije, ali nikako nisam uspio podatke iz datoteke ispisati u appletu ili obrnuto. Čuo sam da je to onemogućeno radi zaštite. Inače prilično dobro sam shvatio rad s paintom i TextFieldom, ali mi je glupo to, da kad nešto iscrtam ili izračunam u appletu, ne znam kako zapamtiti, nakon što prekinem s njim.
Još bi primjetio jednu stvar u vezi jave. Neke Applete sam stavio na net, ali je problem u tome što sam ga kompajlirao u najnovijoj javi 6, tako da se onima s nižom javom nije htio Applet uopće otvoriti. Dali netko zna nešto u vezi toga, jer to je zbilja po meni velika glupost.
Vidim bavis se grafikom. Ja se trenutno zezam sa nekim projektima u skoli (computer graphics class) i zadnji koji sam upravo odradio je u javi i bavi se prikazom 3D wireframes i osnovnim transformacijama ( translacija, rotacije, zoom, sheer i sl.). Ako hoces mogu ti poslati izvorni kod i dokumentaciju (na engleskom) gdje ce ti dosta stvari biti objasnjeno. Ovo se vrti kao stand alone app i vjerujem da ces moci to prebaciti u applet bez velike muke. Javi se na email pa da ti posaljem.
[quote=Chupo]Vidim bavis se grafikom. Ja se trenutno zezam sa nekim projektima u skoli (computer graphics class) i zadnji koji sam upravo odradio je u javi i bavi se prikazom 3D wireframes i osnovnim transformacijama ( translacija, rotacije, zoom, sheer i sl.). Ako hoces mogu ti poslati izvorni kod i dokumentaciju (na engleskom) gdje ce ti dosta stvari biti objasnjeno. Ovo se vrti kao stand alone app i vjerujem da ces moci to prebaciti u applet bez velike muke. Javi se na email pa da ti posaljem.
chupo[/quote]
Poslao sam ti mail.
Hvala na ponuđenoj pomoći.
Evo ljudi, uspio sam isprogramirati kocku u javi, koju se može rotirati i premještati. Objašnjenje kako sam to napravio budem ubrzo stavio. http://www.dane-croatia.ej.am/kockaniz.html
Evo radnji koje možete raditi s kockom:
‘w’-približi kocku, ‘s’-udalji kocku, ‘i’-spusti kocku, ‘k’-digni kocku, ‘j’-pomakni kocku desno, ‘l’-pomakni kocku lijevo
Rotacija: ‘8’ i ‘5’-rotira kocku gore dolje, ‘6’ i ‘4’-rotira kocku od lijevo prema desno i obrnuto.
Inače uspijeh dobrim dijelom moram zahvaliti Chupu, koji mi je dao par savjeta koji su mi mnogo olakšali izradu ovoga, pa se i ovim putem zahvaljujem.