Hacked by uah / united albanian hackers /

Pozdrav, maloprije mi je ovo svanulo na sajtu:

hacked by uah crew /united albanian hackers / kosovo is albania

Pa me zanima jel neko imao slicnih problema, i jel zna rjesenje…
Naime sajt je na Joomla 1.5.15 i sve sto je bilo uradjeno je da je fajl …templates/tema1/index.php bio promjenjen, tj obrisano sve iz njega i dodan gore navedeni text, sto i nije napravilo neku stetu… samo sam uploadovao orginalan index.php od templejta i sto se super admin sifra bila promjenjena… al to sam rjesio preko CPanela i my php admina…

E sad, pitanje glasi, jel zna neko u cemu je fora, kako su usli i kako da se zastitim… ??

PS: kucao sam na google hacked by uah crew i iskocila je gomila sajtova koje su odradili… mahom na joomli…

shuplje komponente, moduli, joomla core…

uradi update i provjeru svega … ili uzmi nesto manje suplje…

http://www.exploit-db.com/webapps/

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:304787-Ofanziva-albanski

izgleda da su u pitanju samo .rs domene :slight_smile:

Nadogradio sam na 1.5.22 (to je bio prvi sajvet koji sam dobio) pa sam to odmah i uradio…

Kako mislis da uradim provjeru?

Sto se tice komponenti, to je jednostavan sajt… ima nek par komponenti i modula… od kojih na prvih 10 strana ovog sajta nema ni jedne… (al pogledau sve detaljnije)

PS: nisu u pitanju .rs domeni… moj je .com

kakve to veze ima sa "ULK: Opšta diskusija " ??
to bi trebalo u off topic ! ili jos uvjek kruzi mit da je linux “hakerski” OS

[quote=pingvin]kakve to veze ima sa "ULK: Opšta diskusija " ??
to bi trebalo u off topic ! ili jos uvjek kruzi mit da je linux “hakerski” OS[/quote]
Ne sumnjam da ce, ako treba, odgovorini preseliti temu u off topic… malo sam bio ometen pa nisam pretjerano razmiljao… sorry! :slight_smile:

Ne znam sta kruzi, al znam da ovde ima ljudi koji mi mogu dati neki odgovor koji bi mogao biti od pomoci… a i ovo je jedan od rijetkih foruma na koji sam registrovan… i jedan od rijetkih koji su ozbiljni i gdje kad postavis pitanje, mozes ocekivati odgovor.

Pored upgrade same joomle treba upratiti sve instalirane ekstenzije, da li za njih postoje poznati exploiti i postoje li novije verzije.

Nemo zaboraviti izmijeniti sve sifre za pristup, a ako imas jos usera na stranici, obavijesti i njih.
Obavezno uradi ovo sto ti je Vedran napisao!!