Hacker-ski alati [ubuntu 8.04]

ma nemaju ovi veze sa hakovanjem… sve nesto po gugelu traze… a slabi su nesto i ovi linux hakerski alati … bolji su oni na windowsu… tamo ne moras nista vise od adrese kucat… ovi sve neke konzole … pa tam’ neke cudne znakove …

p.s.
cuo sam da je firefox dobar hakerski alat

Vidim da si iz Tuzle. Probaj se javiti ovim likovima,glavni su tamo :mrgreen:

[quote]Tuzlanski hakeri protiv kojih je, nakon istrage MUP-a TK, F MUP-a i SIPA-e podnesen izvještaj kompjuterskog kriminala, Alen Sačević, Rade Medić , Rudolf Filipović, Alen Stanković, Admir Osmanović, Alena Osmanović, Nurija Mehinović, kao i Sanjin M.(17), provaljivali su u elektronske bankovne račune Amerikanaca, Talijana, Holanđana, te Hrvata i njihovim novcem plaćali robu naručenu online u BiH i inostranstvu, a koja im je dostavljana putem Fedexa i drugih kompanija za brzu dostavu pošte, navode u banjalučkim “Nezavisnim novinama”.

U istrazi je utvrđeno da su se oni koristili sa više nadimaka i više e mail adresa, te da su na mrežu pristupali iz internet klubova u naseljima Batva i Stupine, a da su kompjuterski kriminal činili od 2005. godine. Iz zemlje i inostranstva naručivali su vrijedniju, ali ne kabastu robu, poput parfema i satova, koje su plaćali sa tuđih bankovnih računa.

Među ’žrtvama’ su Amerikanke Šeron Mur, Emili Bermen, Džosefin Lenc, te još dvadesetak Amerikanaca, Holanđana, Talijana i Hrvata, kojima su ’skidali’ od 50 do 600 aura. U nečije račune su se vraćali po nekoliko puta, ali se radilo o manjim sumama, kako ne bi bili razotkriveni. Kod jednog od osumnjičenih hakera, pronađena je spravica za falsifikovanje bankomat kartica.

Svjedoci, koji su potvrdili da su robu naručenu i plaćenu sa tuđih računa, dostavljali osumnjičenim Tuzlacima, su i zaposlenici kompanija za brzu dostavu pošiljki.[/quote]
I obavezno visi po Bolchat-u :smiley:

Prebačeno je na offtopic.

A sad, što se tiče zadane teme, meni tvoje pitanje liči, a očigledno i ostalima koji su se javili, na: “hoću link na crackerske alate” ili u najboljem slučaju “kako postati hacker za jedan dan”.

Bilo koji računar sa instaliranim Linuxom ili BSD-om sam za sebe predstavlja ultimativnu hakersku mašinu/alat. Treba ti još i znanje, do kojeg se ne dolazi tako lako, posjetom nekog magičnog linka.

Na putu do “hakerskog” statusa još moraš naučiti gdje i kako postavljati pitanja, te zauzeti malo mekši stav prema ljudima koji te kritikuju. Zar nije bolje da ti neko u startu kaže, “pitanje ti je skroz bezveze, hajde malo pojasni situaciju, pa ćemo nešto smisliti”, barem sam ja tako shvatio prvih par odgovora.

evo jedan al vrijedan: http://www.electronic-research.com/hackerski-alati-po-narudzbi/

Izvinjavam se, šta fali Hacker howto na koji sam poslao link? Ako postoji tekst o tome kako postati hacker, to je taj :slight_smile:

Nesto sumnjam u ovaj clanak i 10 000 stranica. Sta ako je server na Debianu ili nekoj dobro patchovanom linux distribucijom kolike su onda sanse?

XSS, blind SQL… ljudska glupost… previdjeni propust…

i onda na scenu stupi mod_security :slight_smile:

meni samo nije jasno zasto neko zeli da bude hacker :D, u cemu je fazon :smiley:

ovaj gore post od mene je zajebancija , a ti sto si pastiro je ok :slight_smile:

Ma Adisu je to bilo upućeno :wink:

Skini BackTrack Linux. Tu imas sve vrste alata: snifera, krekera i ostaloga za linux platformu. Odlicna stvar za vjezbanje sigurnosti pogotovo uz neki program za virtualizaciju (vmware, virtualbox i slicno).

Shta ti imas slino protiv bolchata? I Onako si sam visio na bolchatu, a ti procitaj malo bolje taj text. Nijedan novinar nebi Banjaluka napisao malim slovima a ni Banjaluckim… Te textove je i sam pisao taj mali Sanjin, kako bi bio “zajeban”. Jaki su mi hakeri, do neki dan molio da mu cojk PsyBNC install i dadne… a sad haman PRO, Radi Internet kriminal… jao

Ovo ne vodi nigdje.
Zatvorite temu.

Dobar dio clanstva ovog foruma se sastoji iz hakera. Druga je stvar sto su ljudi vremenom iskrivili taj pojam pa se sad hakerom smatra osoba koja se bavi cyber kriminalom, sto je potpuno pogresno.

Interesantno da vecina raje koja zeli postati “haker” (po lame definiciji osoba koja se bavi kriminalom) to radi zato da bi podigli svoje bodove na facebooku, dernek.ba i slicno, ili da provjere da li ih cura vara, i slicno. Generalno govoreci, da se bave glupostima. Velika vecina ne zeli imati dodira sa nekim obrazovanjem.

Sto vise vremena provodim na ovom forumu undeadly.org mi sve drazi i drazi :smiley: Mislim i da sam vidio na slashdotu da moderne botove uce da izbjegavaju hostove koji su na OpenBSDu :slight_smile:

P.S. Slazem se da tema ne vodi nigdje.