Hackeri - hocete izazov?

Onaj ko uspije da se uhacka u ovu stranicu http://ps3.shimpinomori.net/index_en.html i uspije zamijeniti sliku na njoj dobija Playstation 3 sa 160 GB HD i Fedora core 5.

Vrlo zanimljivo, Fedora je patchirana samo tako, ugašena većina procesa :), pratim temu na njihovom forumu i gledam te neke svjetske hakere kako nemaju pojma šta bi napravili.

e moj DadoV chim se ti bavish !!!
to su djetinjasti poslichi :slight_smile:

e moj DadoV chim se ti bavish !!!
to su djetinjasti poslichi :-)[/quote]
Moj je moto da nikada netreba napustiti djete u sebi :smiley: .

Steta je sto je na nasem jeziku (nasim jezicima) ono sto je djetinjasto sinonimno necem naivnim, da nekazem glupim. To nije slucaj u svim kulturama. Cinimi se da je to na neki nacin povezano sa tim koliko je jedno drustvo hierarhijski gradeno, no to je vec pitanje semantike i antropologije.

Pitanja koja moj sestogodisnjak postavlja mozda mogu na prvi pogled zvucati naivna, ali cesto me stave pred “zid”. U tim momentima uvidam koliko je moj nacin razmisljana jednodimenzionalan. Mi imamo mnogo toga da naucimo od djece (ono sto smo negdje na putu ka odraslim licnostima zaboravili/izgubili).

Dakle, kratko receno, prekini lupetati sa kojekakvim glupostima o kojima nemas pojma i upotrjebi mozak prije nego sto ti prsti pocnu udarati po tastaturi.

Koliko su djetinjasti govori to da niko nije uspio uraditi nista.Lik je to uradio da testira PS3 platformu i izgleda da je i vise nego dobra