Hajmo Slack people, da vas cujem

zdravo,

koristim kao linux distribuciju Debian-a, ali mi je nesto doslo sa dolaskom novog Slackware-a odlucio da ga probam kako radi.
Nisam imao problema pri instalaciji(slicna je debianovoj , pa sam nekako bio svoj na svome), ostao bez teksta kada sam nastimao grafiku i po prvi put vidio KDE, nakon gnome-a, nekako izgleda ljepse.

zatim sam sa win particije uzeo neki fajl i pokusao ga prebaciti na linux particiju.
Kada je doslo to da ponovo upalim racunar dobio sam poruku
kernel panic , unable to mount root partition on 03:06 …ovako nekako ne sjecam se sto posto, nisam ga mogao podici ni pomocu boot diskete,
znam da ovo mogu rijesiti za pola sata koliko je potrebno da ponovo instaliram slack, ali me nesto zanima da li postoji neki nacin da se ovo rijesi bez da se ponovo instalira sistem

…zanima me kako

sve najbolje

boot-aj ponovo sa prvog cd-a od slackware-a , mountaj particiju od tvog linux sistem-a i pisi chroot /dir_u_koji_si_mountovo i onda “udari” lilo :stuck_out_tongue:
… restartuj masinu i to je to

Koliko je meni poznato lilo javlja gresku u formi LIL ili L99 itd. ako nemoze da “puni kernel”. Kad kernel panicno reaguje onda je vecinom negdje hardverski problem (moduli). Pitanje je: gdje si kopirao taj fajl ?