Half-life2

kako da instaliram half-life2 na mandrakelinux-u? Koristim cedegu 5.0, ali preko nje neće da se instalira izbacuje poruku kao could not find launcher dll

Pogledaj na Cegeda forumu, da li koristiš originalni DVD? Čini mi se da piratizovana/krekovana kopija neće moći.
Koliko znam, preko Cedege se kompletan instalira preko Steam-a. Još nešto, ubuduće pokreći temu tamo gdje joj je mjesto! Ovoj je mjesto pod Igre na Linuxu! :wink:

izvinjavam se mislio sam da sve poruke na opšti forum, dvd jeste pirat. a i cedega je skinuta ne kupljena pa ono foruma što sam pregledao kao neprijavljen ništa, na koji na način da instaliram preko Steam-a ako nekad dođem u posjed originala

Kupi lol… Linuxasi ne igraju igre upravo zbog toga, a mi smo ti u biti ljudi koji ne dajemo pare za software :slight_smile:

Ako ne uspijes, predlazem “saurberaten” :wink: … .samo downloadujes, otpakujes i cd dir_u_koji_si_otpakovao ; ./saurberaten_unix
http://www.cubeengine.com/
Haos je u multiplayeru … postoji cak mod u kojem svi igraci mogu editovati mapu u toku igre … npr. igras i zatreba ti zid ispred tebe, udjes u edit mod i napravis zid :))))))
:))

havla na ovom linku, ali ja koristim dial-up, pa ništa od download-a, malo je prevelika za ovako sporu vezu

bez obzira na to što ljudi koji koriste linux, kako ti reče ne daju pare za software ja bih ipak volio zanati kako se half-life instalira preko steam-a ili steam-ova

ja iz licnog iskustva znam da to nemozes…

cak i da das sve pare za to, desit ce se sljedece:
pokrenut ces HL2 ali ces imat FPS kao ja u CS: Source, tj. konstantno 10 FPS (iako imas najnoviju graph i linux drivere za nju) a razlog je jednostavan, HL2 engine koristi D3D za iscrtavanje grafike, a ne OpenGL. Stvar je drugacija kad je u pitanju starija verzija, tj. CS 1.6, gdje radi skoro perfektno (CS 1.6 moze koristit i D3D i Ogl za iscrtavanje)

sve to sa cedegom ( i testirano sa cedega 4.4.2 + suse 9.3)

hvala, ovaj CS 1.6 jel instaliraš preko Cedege (Point to Play) ili ga prebaciš na disk pa ga pokreneš pomoću naredbe cedega ili postoji neki fazon za instaliranje

ako imas .exe instalacioni file, mozes ga pokrenut sa Desni klik -> Open With… -> (upises) cedega
ako imas problema onda preko konzole odes u taj folder i sa cedega imeFilea.exe pokrenes taj instalacioni file, ako bude jos problema onda se konsultuj sa cedegom pomocu cedega --help
Nakon ovakve instalacije trebala bi ti se pojavit ikona Counter Strike 1.6 i to otvaras duplim klkom :smiley:

ne znam da li se sta moze uraditi sa instalacijom preko steama, pokusaj sa kombinacijama wine i cedega. Takodjer otidji na cs.rin.ru stranicu, i otidji na forum, te na engleski dio foruma, tu mozes dosta toga saznat (izmedju ostalog i kako pokrenut CS native server na linuxu)

imaj na umu da kod pokretanja igara preko emulatora, ima slucajeva kada se instaler pokrene sa wine-om a nece sa cedegom, dok igra hoce sa cedegom a nece sa wine-om (logicno:D), pa sam zato gore naglasio, kombinacije…

Ma imas ovih Quake3 based igara pun kufer, naigraj se njih :slight_smile:

Ionako sad svi po igraonicama igraju CoD (neki igraju Cod2, ali iste su mape tako da i nema neke razlike).

PS: MayaTitan, kako to mislis “10FPS zato jer je Direct3d” - koja je onda svrha cedege ako ne da dobro pokrene Dx igre? Inace i wine moze da pokrene OpenGL igre (iirc)

pa ne znam… ako mi predlozis neki drugi razlog zasto sam ja imao 10 fps na Counter - strike : source koji koristi hl2 engine, onda bih mozda prestao sumnjat u dx, jer je to jedino cime trenutno mogu odgovorit na pitanje, sto 10 fps…