Hans Reiser osudjen

Hans Reiser, covjek iza reiserfs fajl sistema, 28.04 (znaci juce), je osudjen za ubistvo svoje zene (ubistvo prvog stepena) sto znaci 25 godina zatvora. Ne trebam ni spominjati kako se cijela situacija oko ovog sudjenja moze porediti sa nekim jeftinim cirkusom, a da slagiram jos malo: tijelo nije nikada ni pronadjeno.

Samo je steta sto se tokom kompletnog sudjenja sam Hans ponio kao posljednji idiot, sto je isto na njegovu stetu. Hm… ovo meni zvuci kao jedna Velika Teorija Zavjere ™.

Linkovi:
http://blogs.zdnet.com/open-source/?p=2356 (by DadoV)
http://www.osnews.com/comments/19692

Prilicno je nejasan cijeli slucaj, i veoma je iznenadjujuce da je osudjen. Sa vremena na vrijeme sam pratio slucaj preko Wired/a ali silne promejne izjava, dvjedocenja i slicno nisu upucivala na to da ce biti osudjen. Takodjer, smatram da je sam sebi zaista mnogo odmogao.

IMHO ovo uopšte nije za novosti. Kakve ovo ima veze sa free softverom? Ovo nije trač rubrika Avaza da nam na front strani stoji “taj i taj osuđen”, “ubio ženu” ili sl?

Slažem se.

Wtf !!!

Kakve ovo ima veze sa free softverom?
IMO ako ti vidis da ovo nema vezu sa free softverom… onda na stotine online FOSS portala grijesi. A kao drugo, ako ti ovo izgleda kao neki trac, vrati se gore procitaj ponovo, prati linkove i opet iz pocetka. Tako barem 2 puta.

Slažem se.
Naravno; pa sta onda postati ovdje??? Nove release-ove programa? Ok, onda pobrisite sve irelevantne postove koji nemaju veze sa release-ovima.

Ja se slazem sa Sanelom.

Frajer ubio svoju ženu i ja to trebam postaviti na front stranicu linux.org.ba? Nije ukusno za jedan tehnički site, pa makar sam Linus Torvalds tako nešto uradio (mada sumnjam, njegova žena je karate šampion).

Slazem se da ne bi trebalo ici na front stranicu (na koju svakako idu samo stvari vezane za Udruzenje a ne FOSS) ali mislim da je ovo novost iz FOSS svijeta koja ce (mozda) imati velike veze sa buducim razvojem jednom popularnog filesystema (iako ga iskreno ne koristim, so far ext3 slusa divno) tako da kolko-tolko nije offtopic jer ima veze sa razvojem necega – ipak je ovo novost, ne pretjerano pozitivna, velik je rizik da ce postati trac-tema i slabe su sanse za konstruktivne rasprave ali nevertheless je novost.

Mislim da ni Vedran ni ja ne razglabamo da li je ovo novost po definiciji (očigledno jeste), ali svi postovi sa foruma Novosti završe na front stranici. Moja primjedba se odnosi samo na lokaciju vijesti. Uostalom, kojem nezagriženom Linuxašu je uopšte jasno/bitno ko je i šta je Hans Reiser, šta je to filesystem i reiserfs?

Uostalom, kojem nezagriženom Linuxašu je uopšte jasno/bitno ko je i šta je Hans Reiser, šta je to filesystem i reiserfs?
Vjerovatno istom onome kojemu nece biti jasno sta je postgresql, World Economic IT Rankiranje, kao ni mercurial.

Frajer ubio svoju ženu i ja to trebam postaviti na front stranicu linux.org.ba?
Ne vidim sta je cudno; o ovome je bilo postano i prije. Ili ste tokom godina malo smeksali.

Da ne tupim, vratite se malo unazad (http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3187 je prva stvar na koju sam naletio). Ima jos… :stuck_out_tongue:

Smijemo li učiti na greškama?

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2597 (1. stavka)