Hard disk nije pronađen, rezolucija, codeci

USPJEH!!!

Probao sam ovaj aldinov metod i nasao je i drugi interni hdd!

Jos da poslozim ovu rezoluciju da ne osljepim i ovo je do jaja igrackica :slight_smile:

Momci zlata ste vrijedni :slight_smile:

možeš ti na tom 320GB staviti jednu particiju na koju možeš pisati i iz windowsa i iz linux-a

FAT32 bez problema možeš i iz win i iz lin pisati, najbolji izbor ako ćeš da “šveraš” tamo-vamo (lin-win9

EXT3 može se naštimati tako da i na nju pišeš stim da nema sve mogućnosti ext3-a (jer je to pravljeno za ext2, ali podržava dosta dobro i ext3 - “ext3 ima u sebi ext2”…)
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_read_Linux_partitions_.28ext2.2C_ext3.29_in_Windows_machine
www.fs-driver.org samo probao i meni je ok dobiješ driveove koji se vide iz windows-a, imenuješ ih G,H J, itd

a za te fontove… hmmm imaš li još kakav monitor, ili kakv drugi linux (po mogućnosti livecd) pa da vidiš jel ista situacija

edit:

sudo fdisk -l vidiš koji ti je broj te fat32 particije i onda u /etc/fstab upišeš, recimo:

reboot

haj pošalji screenshot tih tvojih fontova, evo kako je kod mene (otvori i na linuxu i na windowsu ove slike vidi jesu li po tvom mišljenju ok, pa javi)

evo još iz firefox-a kako izgleda:

Evo kako kod mene u linuxu izgleda. Presitno. Boldirana manja slova se skoro nemogu ni razaznati

Ne znam za tebe ali meni ovo super izgleda :slight_smile:

ove uslikane slike (i moje i tvoje) kakve su ti kada ih otvoriš na windowsu?, reko da ti na linuxu nije do pikselaže…

btw.
ova yahoo stranica koristi neki win font izgleda (u nekim dijelovima site-a), i ubuntu upotrijebi neki “timesroman” family font, možeš u firefoxu promijeniti default font + default font za određeni encoding central european western itd… ja stavim sve na sans (ili dejavusans), ne volim serifa, to mi je više za novina i knjiga na za monitora…

jah postoji mogućnost dodavanja msttcore (windows) fontova…

ova forumska stranica ima malo manji font otprilike odnos 9 i 8 (kada se uporedi kod mene i kod tebe), tip fonta je kao kod mene sans, izgleda normalno, smo što je eto malo manje, znači potraži na FF content-> defaultfont (->advanced)

reci mi jesu li ti ok fontovi sa gnome/kde aplikacijama, menijima konzolom itd znači desktopom, ne internet, ili su obje stvari u pitanju

ipak mislim da nije dobro monitor instaliran i podešen, jer ubuntu što sam ja vidio do sada (u svojoj linux “karijeri”) najbolje podesi fontove po defaultu

negdje ima opcija da se u xorg.conf podesi tačna veličina monitora kada se radi o lcd-ima, ali ne znam ti to reći viđao sam

jah još nešto imaš u gnome-contro-centru → fontovi, pa postavi umjesto 96dpi stavi 120dpi pa probaj…

nikad mi ne odgovori jesi li probao druge linuxe sa tim monitorom…

jesam sinoc probao i na windowsima i neznam kako i zasto ali i tamo mi je sve odjednom bilo dosta sitno iako sam ovaj isti monitor koristio prije reinstalacije OSeva. Pogledacu te default fontove kad dodjem kuci i postavicu sliku fontova sa desktop aplikacija. Takodjer cu ponovo xconf preci sa detaljnim infosima o monitoru i podesiti dpi.

probaj još neki linux, ako imaš kakav live korrora. mandriva, knoppix itd, samo da vidimo jel ista situacija

dodatak, evo jedna slika:

eh sad viđao sam negdje da se u xorg.conf može upisati dimenzije monitora, meni to radi automatski, ne upiše već jednostavno, valjda prepozna hardware-ski dimenzije mog 15" LCD-a…

pardoncic, zatrpan sam bio poslom pa nisam nista dalje stimao. Preko vikenda cu nadam se nastaviti stimati i javljati gdje sam i dokle sam.

Inace koristim ga svakodnevno za sve i nisam windowse gotovo ni upalio odkad sam instalirao ovo. Samo ih upalim kad moram dvd decrypter koristiti :smiley: