Hardware problemi s rekompajliranim kernelom

pozdrav,

imam jedan problem s wlan karticom u ubuntu 7.04. dakle: prije mjesec dana sam našao neki patch za 2.6.22 kernel, pa sam skinuo i patch i njega, sve napravio kako treba, u kernel confu odabrao sve opcije itd. i krenuo s kompajliranjem. sve je bilo ok, restartirao sam komp i odabrao novi kernel i sve je radilo osim wlan kartice, koja nije bila prepoznata.

isti postupak sam ponovio po uputama s neke druge stranice, i isto je bilo. onda sam se sjetio da sam još prije par mjeseci instalirao 2.6.22 kernel (bez patcha i ikakve vlastite modifikacije) i da isto nije prepoznao wireless karticu.

zatim sam probao rekompajlirati 2.6.20-16 kernel (kojeg koristim sad), isto uz neki patch za njega, i opet ista prica.

ima li neka posebna opcija koju moram podesiti kad rucno namjestam kernel?

znam da ima onih modula i gluposti za razliciti hardver i ja sam trazio sve moguce ali nigdje se ne spominje moja kartica. najblize sto sam nasao medju opcijama bilo je nesto u vezi intel pro wireless 2100 (ili tako neki broj, ugl. moja je 3945abg). kad sam zadnji put kompajlirao, ukljucio sam sve moguce opcije koje sam nasao a da imaju veze s mrezom i karticama.

eto unaprijed zahvaljujem na odgovoru…

http://ipw3945.sourceforge.net/

tenks

pitanje: ako instaliram drajvere od tamo, hoce li mi to poremetiti rad kartice na 2.6.20 kernelu? (posto s njim radi bez ekstra drivera)

Ne bi trebalo… kernel moduli se instaliraju pod /lib/modules/(verzija kernela) tako da nema smetnji, a firmware i onaj demon su i tako neovisni o kernelu i ne bi loše bilo da ih updatuješ.

koja je tačno kartica?

haj uradi (u terminalu)
sudo lspci -v

3945abg pro intel:

10:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02) Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device 135c Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17 Memory at e4100000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K] Capabilities: [c8] Power Management version 2 Capabilities: [d0] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable- Capabilities: [e0] Express Legacy Endpoint IRQ 0