pozdrav,
imam jedan problem s wlan karticom u ubuntu 7.04. dakle: prije mjesec dana sam našao neki patch za 2.6.22 kernel, pa sam skinuo i patch i njega, sve napravio kako treba, u kernel confu odabrao sve opcije itd. i krenuo s kompajliranjem. sve je bilo ok, restartirao sam komp i odabrao novi kernel i sve je radilo osim wlan kartice, koja nije bila prepoznata.
isti postupak sam ponovio po uputama s neke druge stranice, i isto je bilo. onda sam se sjetio da sam još prije par mjeseci instalirao 2.6.22 kernel (bez patcha i ikakve vlastite modifikacije) i da isto nije prepoznao wireless karticu.
zatim sam probao rekompajlirati 2.6.20-16 kernel (kojeg koristim sad), isto uz neki patch za njega, i opet ista prica.
ima li neka posebna opcija koju moram podesiti kad rucno namjestam kernel?
znam da ima onih modula i gluposti za razliciti hardver i ja sam trazio sve moguce ali nigdje se ne spominje moja kartica. najblize sto sam nasao medju opcijama bilo je nesto u vezi intel pro wireless 2100 (ili tako neki broj, ugl. moja je 3945abg). kad sam zadnji put kompajlirao, ukljucio sam sve moguce opcije koje sam nasao a da imaju veze s mrezom i karticama.
eto unaprijed zahvaljujem na odgovoru…