Kupio sam na ebay-u HDD 2.5" SATA External case USB 3.0 i stavio u njega svoj hdd od laptopa posto sam kupio SSD. Case je neki noname kostao oko 9 dolara. Kada ga prikljucim na USB 3.0 stalno se odjavljuje i ponovo prijavljuje sam od sebe. Probao sam i win i linux i probao sam drugi hdd i isto se desava. U 2.0 radi normalno. Na netu sam nasao da u win-u onemogucim sleep za ovaj uredjaj u device manageru ali problem se nije rijesio. Valjda je neki problem sa naponom. Zna li neko sta se moze uraditi?
Diskove koje sam testirao su SATA 2. Incace sam port radi ok, jer imam USB 3.0 Flash drive. (stik).
Kako se 2.0 i 3.0 razlikuju po broju zica, kontam koju ce max brzinu imati ova ladica ako uzmem USB Y 2.0 kabl. Mogu nagadjati samo, jer nemam da probam ovaj kabl.
Napravio sam sebi kabl od postojeceg koji sam dobio i jednog starog. Spojio crvenu 5V i crnu uzemljenje sa istim bojama na drugom kablu. Bijelu i zelenu nisam spojio. One su kako pise na netu Data zice. Nisam nista dobio ovim. HDD radi isto. tj u USB-u 3.0 se opet odjavljuje a u dvojci radi kako je i radio.