trebam pomoc instalirao sam kubuntu 8.10 i ne mogu da instaliram ati driver,downloadovo sam ga i sa atijeve stranice ali ne znam kako da ga installiram
Pretraži forum, tu negdje ima kako se instalira (kompajlira) driver sa ati stranice, ali preporučujem onaj driver koji možeš skinuti preku ubuntu/kubuntu “restricted drivers managera”, rdm potraži negdje po kubuntu menijima
ja preporucam ovo.
ili ako si vec skinuo driver uradi ovo:
sudo sh ati-*.run
i prati upute. installer radi i pod grafickim i pod tekstualnim nacinom
a zašto ne probaš instalirati Envy NG, koji se nalazi u synematic pacage menageru, on će da odradi taj posao za tebe, bez konzole.
Instaliro sam Envy NG i pokaze mi potrebni driver ali kada kliknem apply da ga instaliram nista se ne desava :S
uspio sam nekako preko konzole pokrenuti instalaciju i instalirat drajever ali sada mi sporo radi linux skroz i oni desktop effects stopau :S zna li ko zasto:D
koja ti je graficka? ati proprietary driveri i mene zezaju. pokusaj
pa vidi stopa li ti i dalje.
graficka mi je ati radeon x1600
nisam imao metacitiy instaliran nikako pa sam ga instalirao ali sad sam dobio ovaj ubuntu izgled :S ali ne stopa ,sta bi trebao jos uraditi da mi linux radi kako treba,tek ga instalirao i pocetnik sam i kako se aktivira ona 3d kocka, mogu aktivirati ostale efekte ali kad uradim skracenicu za kocku ne pojavljuje se
pa ako mozes preziviti bez efekata ostavi iskljucene.