ja sam potencijalni novi krisnik linuxa, i zanima me jeli to dobar izbor…
Nisam se ranije sretao s njim pa još prikupljam podatke… ima li ovdje itko kome se da pomoći mi oko problema?
Zanima me sve o linuxu… Baš sve…
pobliže:
kvaliteta i izbor drivera (naročito za digitalne fotoaparate, printere, usb stick-ove, i isdn)
programi za izradu weba (podržava li macromedijin softwere, recimo, dreamweawer, flash i sl.)
kvaliteta običnih korisničkih programa tipa multimedijalnih playera (divx, glazba, dvd…), podržava li winamp, bs player, kakav je open office (podržava li dokumente iz windowsova offica, time primarno mislim na word)
web ; kakav je mozilla browser, koliko posto stranica točno prikaže, ima li kakav browser kompatibilniji internet exploreru, e-mail programi (nije bitno kolika im je kvaliteta glavno da imaju nekakav antispam i da su jednostavni i praktični…), p2p programi tipa kazee, wareza i sl. (ima li ih uopće, imaju li dovoljno korisnika da se pronađu neke osnovne stvari), icq (podržava li ga ili ima nešto slično)
igre (što je s direct x-om, koliko posto igrica podržava…)
općenito treba li se odreći previše stvari, kakva je udobnost i stabilnost rada, dizajn, kakvo je sučelja za rad, grafička rješenja, i objašnjenje više načina prikaza o čemu sam također nešto načuo, maže li biti na računalu uz windowse kao sekundarni operativni sustav, ili primarni te kakva je komunikacija među njima (jeli se jadnostavno prebaciva sa jednog na drugi)…
help…
ima li itko komu se da razpravljati o ovome… Stvarno mi treba pomoć… :rolleyes: