Here's Johny... :)

Evo i mene kod vas…
Linux Ubuntu user sam vec dva sata :slight_smile:
Drago mi je sto vas nadjoh…

Moze jedno pitanje na brzaka…
Instaliran mi je i windows i Linux…
ovo pisem s windowsa…jer neznam gde se nalazi opcija za konektovanje na net u linuxu…
instaliran mi je modem u windowsu,…moram li i u linuxu?

[quote=SuPerfundoO]Evo i mene kod vas…
Linux Ubuntu user sam vec dva sata :slight_smile:
Drago mi je sto vas nadjoh…

Moze jedno pitanje na brzaka…
Instaliran mi je i windows i Linux…
ovo pisem s windowsa…jer neznam gde se nalazi opcija za konektovanje na net u linuxu…
instaliran mi je modem u windowsu,…moram li i u linuxu?[/quote]
Ako je ethernet kabal konektovan si u 90% slucajeva.

Dial up sam…
Sad sam izbrisao ubuntu…nemogu da udjem u njega…
besan sam puno…
nece da se instalira…kad bootujem cd,trazi mi nesto da ukucam iz drive A:\ koji je meni floopy…
kako da instaliram pojma nemam sada…

Kako mogu da izbrisem windows,i samo linux da instaliram na particiji C, 15.7 gb ?

Zar je neko srusio Google?
Cek, jel wiki up?
Is the force so weak?

Adioe3, nije moguće da je odgovor na svako pitanje -> RTFM, google, wiki. Da te parafraziram: “Ako nemaš živce odgovarati na pitanja (štaviše, ako ti to nije interesantno), ne vidim poentu u poklapanju svakog lonca” :wink: Dakle, molim malo strpljenja sa novim članovima foruma. Kao što kaže naša stara poslovica: RTFM dok si živ (tj. čovjek se uči dok je živ); Ima vremena za vaspitne mjere …

SuPerfundoO, sam si već dao odgovor na svoje pitanje. Instaliraš Linux preko Windowsa (na C particiju, /dev/hda1 ili /dev/sda1 u Linux terminologiji) i nema više Windows-a, iako za početak preporučujemo dual boot.

Dial-up modemi su u principu vrlo slabo podržani na Linuxu, treba dosta tražiti da se nađe modem koji radi kako treba a i njega je peglancija podesiti.