Pozdrav svima!
Moj problem je što mi ne rade hibernacija i suspenzija,pa mi jedino ostaje funkcija shut down.Voli bih da mi neko odgovori kako da osposobim ove dvije funkcije ili bar jednu od njih.Koristim Ubuntu 9.04.Grafička je Ati 9600.Inače,nov sam na Ubuntu,ali mi se jako svidja,pa bih molio sve one koji mogu riješiti ovaj problem da mi pomognu.Mnogi kažu da je do drivera grafičke pošto je stara i Ati je koji generalno ima problema sa Ubuntu-om.Kad odem u System-Administration-Hardware drivers,izbaci mi poruku:NO PROPRIEATARY DRIVERS ARE IN USE ON THIS SYSTEM.I još jedno pitanje.Kada gasim računar,čujem dva kratka zvučna signala koji dolaze sa matične ploče.Jeli to u redu?Ako jeste kako da to isključim,malo me nervira jer to na windowsu nisam imao.Hvala unaprijed
Pozdrav,
Što se tiče drivera pokušaj Envy koristeći ovu skriptu moći ćeš instalirati ATI drivere.
Ukoliko to ne upali onda imaš ovaj link, na kojem je objašnjeno kako instalirati drivere korak po korak za ATI kartice.
Nadam se da će ti ovo pomoći.
[quote=listener]Pozdrav,
Što se tiče drivera pokušaj Envy koristeći ovu skriptu moći ćeš instalirati ATI drivere.
Ukoliko to ne upali onda imaš ovaj link, na kojem je objašnjeno kako instalirati drivere korak po korak za ATI kartice.
Nadam se da će ti ovo pomoći.[/quote]
Probao sa EnvyNg i nije uspjelo.Idem na ovu drugu metodu
Ova kartica bi trebalo da je dobro podrzana “radeon” drajverom.
Možeš li mi,molim te pomoći u vezi ovog drivera i njegove instalacije.Meni u stvari treba funkcija suspend ili hibernate jer mi sve ostalo funkcioniše perfektno.Ali,sam totalni početnik.Puno je informacija i linkova koji vode na sve strane,ali kako sam do sada pročitao da bih moga osposobiti funkciju hibernate trebam ati driver.Kako da nadjem pravi driver i kako da ga instaliram?Hvala na razumijevanju
Pa ništa, u pitanju je opensource driver koji dolazi uz Xorg, tako da bi dovoljno bilo da edituješ /etc/X11/xorg.conf i pod Driver umjesto “ati” (ili šta već) staviš “radeon”. Nešto malo informacija imaš ovdje:
http://wiki.linux.org.ba/ATI
ali mislim da je zastarjelo.