Hotplug no more

Ne znam kad ću imati vremena o o probati, ali čini mi se cool.

http://piterpunk.info02.com.br/extra/

(Ako ko ima živaca probati, rado bih čuo rezultate :slight_smile:

Probano i ostavljeno da radi na sistemu. Za sada je sve u redu. Sav hardware prepoznat i sve radi kako treba :smiley:
Jedino sto ne mogu ustimati DBUS i HAL da mi rade sa KDE :frowning: . Radilo je sve dok je bio hotplug.
Al nema veze. Naci cu ja rjesenje.

Pozdravi

Uhh, ne valja ovo, poslije svakog reboot-a, prilikom boot-anja dobijam kernel unresolved symbols na WLAN kartici i onemogucanje IRQ #11.
S njom sam imao i prije problema al je to rijeseno, no sad se isto pojavljuje, sto znaci da ne mogu reboot-ati sistem nego halt pa onda
ponovo ukljuciti laptop :frowning: Vracam se na staro :slight_smile:

Kod mene, na desktop sistemu (nForce2) sve radi savršeno.

Gore navedeni udev, module-init-tools i sysvinit, te GNOME 2.12.2 (gware.org). Boot je dosta brži (10~15 sec), HAL radi savršeno sa diskovima i USB stickovima.

Evo sve sam nastimo, taman misio sve radi, udev, dbus, hal … kad ono j… alsa me zaj… nece da pusti zvuk na zvucnike
svi moduli ucitani, mixeri pokazuju da nije mute, playeri pjevaju jesmu al na zv. nista

so, HEEELLLLLPPPPP !!!

Pozdravi

Ukljuci Zvucnike!? :lol:

FSC Amilo L1300 NOTEBOOK :smiley:

FSC Amilo L1300 NOTEBOOK :D[/quote]
Sto ne kazes odmah? (ono gore je bila zeza,morao sam… :evil:)
A sad ozbiljno da li su ikad zvucnici radili? (Jesu,kad i zasto, i ako sto i sta promjeni )
Ok sta kaze lsmod?
Sta kaze dmesg?
Alsamixer?
Ima li nonRoot korisnik pravo na koristenje snd-device?
baci pogled …
http://alsa.opensrc.org/AlsaDrivers

Procitaj dokumentaciju dali je snd-card i chip uopste podrzan i koje opcije moraju --with ,znas i sam da je notebook frka?

Digni ga sa Slackware Live-Cd i usporedi alsa,snd-conf?

pozdrav

Die, otkuliraj malo. Mirza je ozbiljan dečko i Slacker već dugo vremena :smiley:

Ok, sve je nastimano. U /etc/udev/rules.d/udev.rules gdje god stoji GROUP=“audio” potrebno je staviti GROUP="root"
Ovo se odnosi na moj problem sa udev-086 … :smiley:

Pozdrav svima

Sory advokat,moja namjera je bila pozitivne prirode…
btw,die7 je uvijek cool i njegovi zvucnici uvijek rade!!!

Hmm, a da dodaš sebe i root-a u audio grupu?

Ukljuci mozak!? :lol:

Nema koristi od dodavanja u grupu (pokusao).
Bilo proradilo, restart, ne radi, ponovio ponovo sto sam radio kad je proradilo, ne radi.
Stvarno se cudno ponasa … Pokusat cu jos par stvari, ak ne upali valja mi na hotplug :frowning:

Ukljuci mozak!? :lol:[/quote]
Ovom Forumu zaista nedostaje jedna Sekcija na koj se covjek moze malo zezati,cudi me neka zastitnicka struja kojom se paranojicno paze neki Forumasi…bilo kako bilo ,ko ne razumije salu pokazuje samo siromastvo duha…
A ti Safire pokusaj da zadrzis odredjenu distancu,mnogo me pocinjes nervirati…

Ipak sam opet na hotplug-u … :frowning: :frowning: :frowning:
Ako iko zna sta bi moglo biti nek mi javi …
Pokusao sam cak i da unloadujem module za zvuk iz kernela i da ih ponovo loadiram ali nema koristi …

Puno pozdrava

PS
die7 ponasaj se s postovanjem prema clanovima foruma, jer kako mozes zapaziti vecina ih je ovdje duze od tebe

Molim vas da prepirke ove vrste ili bilo kakvo vrijeđanje po bilo kojem osnovu odmah prestanu, jer ću biti primorana da brišem postove ili zatvaram teme. Ovo je stvarno zadnja opomena.

OK, Amila, mogu se slackweraši sami regulisati, lol

Die: naravno da je nekad potrebno malo zawebnacije, al’ ne stalno, i ne na svim temama, moramo (makar pokušati) biti ozbiljni.

Ontopic:
Mirza, ja sam prilikom update (gware) Gnome instalacije slučajno pregazio udev-0.86 sa udev-070, za divno čudo, sve radi kako treba, pa nije bilo potrebno pribjegavati ekstremnim mjerama. Možda i tebi proradi udev-0.70

(udev-070-i486-1gwG)

EDIT: Ja sam obrisao offtopic poruke ispod.
Svi se smatrajte upozorenim, privatna prepucavanja neka ostanu privatna.
Ako vas neko maltretira sa PP, javite se adminu …

No comment. Ovo cemo na mail listi raspraviti. Ni slucajno da nisi brisao ovu poruku.

Znate sta je cudno, sto kad ubacim udev.rules od udev-70 (gw) zuk radi ali mi recimo ne ucita USB module,
gledao sam da nisu na istom IRQ, i nisu… Stavim ponovo udev.rules od 86, nista …

Cudno , konfiguracija (rules) za ALSA-u su isti u oba fajla. Cak se i moduli ucitavaju istim redoslijedom …