Html select element stampan kroz php

Dakle imam ovako u php fajlu:

[code]

Jezik

<?php foreach ($jezici as $jezik){ echo ""; echo "${jezik['skracenica']}"; echo ""; } ?> [/code] Ovo radi kako treba, tj. kupi iz tabele jezike kroz kod koji nisam naveo ali uglavnom ovo radi. Ono sto meni treba je kada se submituje forma ciji je dio i ovaj select da pokupim sadrzaj iz select elementa. Do sad je ovo bio samo html (rucno upisani jezici) i to sam jednostavno radio sa:

$izabrani jezik = $_POST[‘izabrani_jezik’];

ali ovo vise ne kupi nista. Kako da dobijem sadrzaj select elementa ili moze li se ovo popunjavanje select elementa iz baze uraditi drugacije?

Ok, vec sam nasao rijesenje ali moze odgovor i dalje.

Kod je prije bio ovakav (html)

[code]

Jezik

en
de
it

[/code] i to je radio pa sam isti takav "istampao" sa php-om (predhodni post). Rijesenje iz predhodnog posta je da sam kod iz tog prvog posta zamjenio sa

[code]

Jezik

<?php foreach ($jezici as $jezik){ echo ""; echo "${jezik['skracenica']}"; echo ""; } ?> [/code] dakle izbacio sam ovaj dio sto stampa value jer izgleda da ne treba. U cemu je razlika da sad ovaj radi a onaj nije htjeo?

Znam da je vjerovatno neka glupost, ali kako drugacije da naucim :slight_smile:

Kako netreba, pa sta ce onda proslijediti?

Moze li ovako nekako (ja i PHP == 0) :

…mora imati neku vrijednost, inace kad to proslijedis nema nista, valjda :slight_smile:

@boby: jednostavno, tvoj prvi kod je izbacivao ovo:

<select name="izabrani_jezik"> <option value=''en>en</option> <option value=''de>de</option> <option value=''it>it</option> </select>
Ilitiga onaj apostrof ide na kraj a ne ispred ${jezik[‘skracenica’]}.

[quote=adioe3]@boby: jednostavno, tvoj prvi kod je izbacivao ovo:

<select name="izabrani_jezik"> <option value=''en>en</option> <option value=''de>de</option> <option value=''it>it</option> </select>
Ilitiga onaj apostrof ide na kraj a ne ispred ${jezik[‘skracenica’]}.[/quote]
eh znao sam da ce biti neka glupost

Jbg. Al radi. Valjda kupi ono izmedju tako da value ne treba

Korektna opservacija :-), ako nemaš value atributa, onda je vrijednost setovana na sadržaj između tagova.