IBM ThinkPad planovi u vezi linux distribucija

IBM ekipa izgleda planira nuditi Thinkpad sa nekom od linux distribucija, ali kojom?

na slijedecem linku mozete i sami glasati za jednu od mnogih:

http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p=98

:wink:

Prije nego sto ce Vista izac, IBM je reko necemo to smece da stavljamo na svoje masine. Instead, koristicemo neku custom verziju RedHat-a.

Ovaj sam isti site vidio juce/prekuce, i govore na #debian kanalu da daju vise glasova za debian. Moje iskreno misljenje je da je sve to glupost, prvo, niko tu nije bio nepristrastan i stvarno odabro distro koja je najbolja. A zapravo zasto bi, kad je to za njega najbolja distro i zavrseno.

Ma, stvar je u tome da jedna IMO veoma ozbiljna firma kosto je IBM, razglaba o takvim glupostima. Prvo eto sa Vista, sad opet nesto, a i na kraju nece ni pogledat rezultate ove ankete kad budu donosili odluku. Krajnje neozbiljno.

Btw, kad bi izabrali Ubuntu, stvarno bi se nasmijo. Jer sam pored Toshiba sledeci laptop konto IBM/Lenovo, al stvarno su krajnje neozbiljni.

Ubuntu opet … :slight_smile:

@abs
najbitnije je po meni, da oni pocnu prodavat to sa linuxom bilo kakvim…a to koja je distribucija to je manje vise nebinto…
bitno je da ce sav hardware raditi na linuxu…a ja sebi kasnije svakako slackware na njega stavljam, taman da BSD na njemu bude…

ne znam šta vam fali kod ubuntu-a (al znam šta fali kod ostalih hehe), nejse ovoga prepucavanja će biti uvijek, ali u ovom momentu podržavam dellov izbor a evo i IBM-ov, realno zar da stave slack ili gentu ili debian? niđe veze, pa nisu svi hackeri, hacker će ionako sebi staviti šta mu odgovara

jedino bih volio da je kubuntu malo više zastupljen, ali polako napreduju…

@nidla, ne brini se posle KDE4 sve ce da bude drugacije :wink:

I nisam mislio da stave slack, debian il gentoo, al nije vazno, kosto chenge rece nek stave sta bilo. Vec pali su mi u ocima pravo to za Vistu, jer dolaze sa Vistom, a evo i sad to razglabaju, ko da je to tolka politika za povuc. Ogromni ste i da ta ideja nevalja, nista kill -9 pid i kraj price.

Al et. A ako IBM sa ovim krene, to ce da bude ludilo.

[quote=AbsintheSyringe]@nidla, ne brini se posle KDE4 sve ce da bude drugacije :wink:

I nisam mislio da stave slack, debian il gentoo, al nije vazno, kosto chenge rece nek stave sta bilo. Vec pali su mi u ocima pravo to za Vistu, jer dolaze sa Vistom, a evo i sad to razglabaju, ko da je to tolka politika za povuc. Ogromni ste i da ta ideja nevalja, nista kill -pid 9 i kraj price.

Al et. A ako IBM sa ovim krene, to ce da bude ludilo.[/quote]
edituj post, nevalja ti kill komanda

još samo HP da krene sa linuxom i to je to, kasnije će ovi “manji” lakše krenuti kad vide da i ovi opasniji stavljaju linux (asus, fujitsu-siemens, LG itd) lagano se linux probija na tržište, btw viđao sam nekih acer laptopa sa instaliranim linuxom, ali Bog zna šta je to bilo instalirano… a možda, možda sam viđao u cjenovnicima IT opreme da je i na nekom od HP laptopa bilo OS -> linux, bilo je ono, ako nema windowsa bilo je ono “NO OS”, ili FreeDOS… otprilike

ps:
da budem iskren nisam očekivao da dell prvi krene (al ono pravo) sa distribucijom linuxa na svojim proizvodima, prije se to moglo očekivati od IBM-a i HP-a, IMHO

ma nisam ja reko da imam sta protiv ubuntu.a…naprotiv, sto si i sam rekao, logicno je stavit system koji ce eventualno radit out of the box…i laksi bit za koristit…

a rekao sam i sam poslje, da cu ja svakako to sve obrisat i stavit sebi ono sto meni odgovara ;)…samo nek to pocne…

a sto se tice tih freedos masina, ja sam takvu kupio…FS Amilo Pro 2055…doso mi je Knoppix na dvd.u, koji btw, nije prepozno nista skoro…bas sam htjeo da vidim sta ce se desit…to je sve samo da nema windowsa na njemu…

@nidla, acer, taj linux koji dodje na njemu je napravljen da ne radi, i ne radi. Isto je tako i sa FJ i ostalim koji kazu da dodje linux na njima. To prekrizi, to je napravljeno samo, da kaze eto dali smo OS, ili samo da instalira win, nista to.

ma ja, to samo da smanje cijenu i prodaju u npr. Kinu i Rusiju hehe

ps:
dobro nam ide sad za sad, nisu ovo bezveze firme, samo polako (mašala - ne ureklo se hehe)

www.dell.com/linux
www.ibm.com/linux
www.hp.com/linux
www.sun.com/linux
www.oracle.com/linux
www.google.com/linux

Pravilnik grupe Linux novosti