Posto je vrijeme ispita, nismo sigurni kada bi trebali napraviti II Prevodilački maraton, pa želimo čuti vaše mišljenje.
Također, bilo bi dobro da napišete da li ćete doći? šta biste promijenili u odnosu na predhodni? itd.
Pozdravi,
Amila
Posto je vrijeme ispita, nismo sigurni kada bi trebali napraviti II Prevodilački maraton, pa želimo čuti vaše mišljenje.
Također, bilo bi dobro da napišete da li ćete doći? šta biste promijenili u odnosu na predhodni? itd.
Pozdravi,
Amila
Btw, ovaj put ćemo se potruditi da će biti muzika, da nećete čekati na podešavanje mreže, te da će CVS raditi kako treba. Nema više rječnika, sad idu “prave” stvari. :rolleyes:
Posto je bitka sada izjednacena, predlazem kompromisno rjesenje:
maraton ce biti organizovan u nedjelju i sredinom/krajem februara
Ne znam kakav će to kompromis biti. Koliko ja vidim trenutno se samo 8 ljudi udostojilo izjasniti na anketi. (Što bi se reklo po naški sa etf-a “uzorak ankete je suviše mali”).
Ja nažalost neću moći doći ovu nedjelju (imam ispit u ponedjeljak i ne želim da mi oči budu ovakve :shock: ).
Imam i jedno pitanje: Šta se prevodi?
Pozdravi.
Prevodi se OpenOffice 1.0.1 AFAIK.
Ok, pošto nisam uspio ništa dogovoriti za nedjelju, ostaje termin negdje sredinom februara.
Željeli bismo prevoditi OpenOffice, ali ako neko ima nekih drugih želja mi ćemo se pobrinuti da dobije sve potrebne fajlove i podršku.
Kako je bilo na maratonu?
Nažalost niko od nas nije mogao doći… :rolleyes:
[quote]Kako je bilo na maratonu?
Nažalost niko od nas nije mogao doći… :rolleyes:[/quote]
Puno smo uradili, mada je bilo malo ljudi. Pretpostavljam da je problem nasa slaba promocija.
Pa vjerovatno jeste razlog tome slaba promocija. Sjećam se kad je bio prvi maraton da je bila daleko veća promocija. I maraton je bio dobro posjećen.
Ali najbitnije je da se dosta posla napravilo.
[quote]Pa vjerovatno jeste razlog tome slaba promocija. Sjećam se kad je bio prvi maraton da je bila daleko veća promocija. I maraton je bio dobro posjećen.
Ali najbitnije je da se dosta posla napravilo.[/quote]
Uskoro ce novi, pa cemo ispraviti “gresku”.
Poz,
[quote]
Uskoro ce novi, pa cemo ispraviti “gresku”.
Poz,[/quote]
Ma nije to greška bono. #-o <---- zaborave se neke stvari 8)
Ili bolje reci: slaba procjena.
Ma ja.
Procijenili smo da ljudi koji su bili na 1. maratonu posjećuju stranicu. Ali stvarno, jedina razlika je što nismo plakate lijepili.
Možda je ipak bio loš izbor termina, ili neko zasićenje…
A sta sa ovim novim programskim paketima…
Ima dosta novosti pa bi mogli organizovati jedan maraton tokom Oktobra… :lol: :shock: :?
OK, ne znam bili vam mogao pomoci ali cu probati, zeza me komp. radi samo Windows XP, a telefon takodjer zeza pa Net ne radi…
A da li to znaci da nece biti maratona uzivo?(Na komp. u nekoj sali-ETF)…
Bice maratona uzivo, kada se za to stvore uslovi. Pogledaj temu http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?t=2004&highlight=
Za svaki dogadjaj potrebno je obezbijediti odredjene uslove, uloziti vremena, raditi i sl. Maraton se ne realizuje samo razmisljanjem!
kojeg datuma, kada, gdje, sta ko kuda ja nemogu da nadjem takve info, mozetel me uputiti…
p.s. ako jos ima nade, u prevodilacki maraton bi se i ovo moglo ukljuciti: http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2074
p.s. ako se planira 17.oct. 2005, moze li kako 2 dana prije, tj. u subotu, jer ima nekih koji radnim danom moraju ici u mucenicke ustanove
ocigledno nisi dobro shvatio
maraton traje 7 dana, a pocinje 17tog… maraton je OnLine a “pravi” maraton tj. maraton uzivo na kakav smo navikli ce biti nekad (ne zna se kad) kada budu uslovi za njega…