Ikonice u kde panelu poludili, ili sam ja

Evo ovako, imam jedan vrlo glup problem koji mozda nije vrijedan spomena na ovom forumu, ali eto mozda neko nesto zna o tome. Naime imao sam slackware 10.0 i onda sam update-ova na 10.1 (kde 3.3.2) i nakon toga ikonice u KDE panelu, tacnije na lijevoj strani panela izgledaju vrlo nejasno, kao kad vrlo malo slicicu povecate na duplo vece.
Naime kada postavim velicinu panela na Tiny, Normal ili Large ili jos neku vecu velicinu vecu od Large ikonice su uredu i lijepo izgledaju, medjutim kad stavim na Small izgledaju vrlo ruzno i nejasno, naime to nije bilo tako na Slackware-u 10 tj. KDE 3.2 ili koji je kde vec bio.
Molio bih vas koji imate slack+kde3.3.2 da pogledate da li i kod vas ima razlike u jasnoci ikonica pri razlicitim velicinama, i naravno ako ima nacin da se ovo rijesi, bujrum da cujem, bilo bi lijepo.

Ne znam šta je tačno problem (napravi par screenshot-a?), ali možda je problem u relaciji format ikona (svg ili png)? KDE je trebao preći na SVG ikonice (ako se ne varam), ali se ljudi žale da neke ikonice izgledaju loše kada se skaliraju u manji format.

Mislim da je to zbog toga što ne postoje ikonice u odgovarajućoj veličini (na primjer 22x22) pa uzima one manje (16x16) i uvećava ih. Pogledaj šta imaš u direktoriju /usr/share/icons/crystalsvg/22x22/apps/ - ako ima svega 5-6 ikona, potraži negdje ispravnu instalaciju KDEa pa kopiraj odatle, ili ako hoćeš mogu ti ja poslati.

Edit: naravno ovaj direktorij nije 100% siguran, ne znam gdje Slackware instalira KDE… eventualno u /opt/kde ?

Naparavio sam screenshot-ove ali ovdje na forumu se nemogu postati slike, interesantno. Al haj postavicu negdje na server pa onda link napraviti.

Eh upravo to sam i ja mislio da radi, ali sada sam 100% siguran da je to tako, jer evo pogledao sam u folderu koji si rekao, da za slack je /opt/kde/share/icons/crystalsvg al nasao sam.
22x22 u apps-u ima oko 15-tak. dok sve ostale velicine ikona u tom istom folderu imaju 10-tak puta vise. Al sta je jos interesantno sve vrste ikona koje dodju uz KDE (iKons, Slick Icons itd…) nemaju dovoljan broj 22x22 ikona. Haman da je to update obrisao na svoju ruku i to samo 22x22… :))
Bilo bi vrlo fino od tebe kad bi zapakovao apps folder od 22x22 (/opt/kde/share/icons/crystalsvg/22x22/apps) ikona pa postavi negdje na net da skinem.

u svakom slucaju hvala
[/img]

Evo sad sam downloadovo citav tar.gz fajl crystal svg icona i kopirao u apps, sad je sve uredu, ikone izgledaju super.

Dakle zakljucak: tokom update sa slackware 10 na 10.1 nekako se desilo da su se neke od 22x22 ikone obrisale.

al uglavnom sad je OK

hvala jos jednom