"Imaš 12 godina a ne znaš kopirati!?"

"Imaš 12 godina a ne znaš kopirati!?"
Evo sjedim u jednom Internet klubu i upravo sam čuo ovu rečenicu.
Otkad je to postalo sramota biti informatički ne/polupismen u BiH?
Je li to ohrabrujuća činjenica unatoč tome što je ovaj mali braco
žrtva bullyinga svojih prijatelja? Kad bi klinci to još samo govorili
svojim roditeljima koji rade u ministartsvu obrazovanja i sl. vitalnim
institucijama… heh…

Veoma glup topic.

Kakogod, da malo dam statistike. Veoma je veca steta (uzas) i sramota sto je svaki 4i bosanac bukvalno nepismen.

Veoma je veca steta uzas i sramota sto nema friske statistike o pismenosti / nepismenosti pa se i neki visookoobrazovani politicari bave - nagadjanjima …

testni_hamo2, ma boli njih ba, vec bilo skoro na 60min, bas o tome kako je moguce da je svaki 4i bosanac nepismen, to je fakat …

To nije fakat - i to je nagadjanje :slight_smile:
Muka mi je vise od price kako je nama lose, jadni mi …

A hoces da kazes da bih “60 minuta” trebao vise vjerovati nego politicarima ? :slight_smile:

Hehe, to je ono tipicno nase: prvo se covjek tuce po grudima argumentirajuci kako smo mi najbolji, najljepsi i najpametniji da bi malo kasnije tvrdio kako nista nevalja te ovo lose te ovo jadno… Neke uravnotezene sredine gotovo nikada nema.

Nisu doduse bosanci i hercegovci jedinstveni u ovakvoj percepciji sebe samih. Slicne tendencije se mogu primjetiti i kod blizih i daljih (grka i turaka naprimjer) susjeda.

Bilo kako bilo - obrazovanje je bilo a ubuduce ce biti jos i vise kljuc uspjeha jednog drustva.

Ljudi koji sami sebe hvale nemaju dovoljno objektivnosti da procjene svoje rezultate, što automatski dovodi
do neuspjeha - to što ja radim je najbolje, koga briga šta drugi kažu… “nemo’š ti meni reći…” :frowning:

@ebsint: A što je to VEOMA glup topic? 'Nako me zanima, nisi obrazložio… mislim da se treba o tome
razgovarati, i po mogućnosti nešto i poduzeti… :slight_smile: