Instalacija bez interneta, pristup XP (bilo: Ubuntu 7.10 General Help)

evo gledam 10 dana ne mogu da installiram Wireless USB 2.0 Adapter " Senao NUB-362(ext)" i ne mogu da kreneem sa upoznavanjem osa jer nemam drugi nacin za izlaz na internet. Uradio sam Dual boot pa vam sad pisem,

evo par pitanja :

  1. Jel mogu instalirati Software/e, drajvere, etc bez interneta na ubuntu ( nego da downloadujem na xp i ubacim sve na stick pa na ubuntu )

  2. Koji bi mi bio najbolji nacin da kroz ubuntu pristupim Xp jer na njemu imam i photoshop i internet. Procito sam da ima V… ili tako nesto…

Hvala unaprijed,

pozdrav ale

Sto se tice wirelessa, uz malo guglanja saznas da taj wireless ima Atheros AR5523 chipset. Onda malo guglanja za to daje http://www.techtalkz.com/linux-opensource/380328-ndiswrapper-1-9-wnp111-atheros-ar5523.html . (proguglaj ndiswrapper i atheros ar5523).

Sto se tice photoshopa pretraži malo forum, cesto je pitanje.

  1. Ne trebaju ti driveri za najveci dio uredjaja.
  2. Dual boot ili neki virtualizacijski model, predlažem VMWare

Prestigoh te gomez :smiley:

[quote=adioe3]Sto se tice wirelessa, uz malo guglanja saznas da taj wireless ima Atheros AR5523 chipset. Onda malo guglanja za to daje http://www.techtalkz.com/linux-opensource/380328-ndiswrapper-1-9-wnp111-atheros-ar5523.html . (proguglaj ndiswrapper i atheros ar5523).

Sto se tice photoshopa pretraži malo forum, cesto je pitanje.[/quote]
Kralju nemoj zamjeriti dodo sam te na msn

OnTopic

Iskreno, nije mi mnogo drago da me raja dodaje na msn jer tamo imam ovako 200 ljudi od kojih pricam sa max. petero. Igrom slucaja tih petero podrzava GoogleTalk tako da msn rijetko i koristim (tako da ocekuj puno bolji support ovdje na forumu nego msnu :wink: ).

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3760

Mislim da si čitao o vmware, to ti je virtuelna mašina unutar koje možeš instalirati Xp. Postoji i Virtualbox koji je opensource i može se instalirati kroz Synaptic. Realno za korištenje Linuxa je preporučljivo imati broadband jer je puno bolje iskustvo.