Dakle, ja imam dual boot sa xp-om i dapperom. Ali, nakon što sam instalisao KDE na Dapper, bilo je nekih problema sa gnomeom, temama (o čemu, čini mi se, već ima tema), i još milion nekih stvari koje ne funkcioniraju od tada…
I tako, odlučio sam da instaliram novi Edgy preko postojećeg Dappera, tako što ću ove postojeće particije za Dapper formatirati, ali ih neću mijenjati (smnjaivati, širiti i sl.). Backup mi nije problem jer nema baš puno fileova. Dakle, moje pitanje je da li će novi Grub prepoznavati XP pri podizanju sistema? Nešto se baš i ne razumijem u MBR i te stvari - kako GRUB funkcionira i slično.
Jako je važno reći da taj Edgy još nisam dobio, nije još ni sigurno 100%, al i dalje imam Dapper i kontam da s njim uradim taj ‘‘fresh install’’, ako ne bude ništa od Edgya. Da li i za njega vrijede iste stvari koje sam pitao za instalaciju Edgya i GRUB (dakle, zamislite da u ovom prvom dijelu posta piše Dapper umjesto Edgy:D)?
I mene je to zacudilo neki dan.mislim da se problem javlja kad su u pitanju win FS particije.Riejsio sam to sa mkfs.ext3 /ime/particije i onda je Ok islo…
Instalirao Edgy, sama instalacija prošla dobro, GRUB funkcionira, bilo malo problema sa rezolucijom (nekakav čudan odnos širinaxduljina ekrana)i refresh rateom (nije se mogao maknuti sa 60Hz)što su riješili ati driveri.