Dalio je moguca instalacija SuSE Linuxa ili bilo koja distribucija Linuxa na formatirani HD?
nisam siguran dali shvacam sto zelis da uradis, ali linux ti moze re-formatirati disk u toku instalacije ako zelis.
dali zelis da instaliras linux na postojecoj windows masini? ako koristis win2k onda ces morati koristiti nesto poput “partition magic” da re-partition postojeci disk, i da napravis novi partition na koji mozes staviti linux.
pozdrav
benjamin
Vjerovatno je mislio na instalaciju na već postojeće particije, i odgovor je DA ali kako benko kaže sve možeš da promjeniš u toku instalacije !
PS
Benko zar nisi čuo za resize tool u Linux-u
[quote]
PS
Benko zar nisi čuo za resize tool u Linux-u ;)[/quote]
nazalost (stidim se reci :oops: ) sa red hat/dead rat 9-kom nemozes instalirati, tj. resajzirati vec formatirani hdd u toku instalacije. jedino, mozda ako koristis ‘knopix’ pa onda da se napravi partition na koji ce ici linux, ili zapoceti instalaciju sa debian-om (kolega mi rece da debijan dozvoljava repartitioning disk u toku instalacije), resajzirati disk i onda staviti stakora na novi partition :twisted:
mada treba sve znati, pa koristiti i vrazije systeme :evil:
Naravo da može. Ukoliko imaš particiju samo joj prilikom instalacije promijeni fajlsistem i gotovo. Nema puno pameti…
Koliko ja znam sa svakom linux distribucijom mozes reparticionirati hd, jedan ili vise njih, zavisno od svrhe u koju ces da koristis.