Instalacija na HD koji je formatiran

Dalio je moguca instalacija SuSE Linuxa ili bilo koja distribucija Linuxa na formatirani HD?

nisam siguran dali shvacam sto zelis da uradis, ali linux ti moze re-formatirati disk u toku instalacije ako zelis.

dali zelis da instaliras linux na postojecoj windows masini? ako koristis win2k onda ces morati koristiti nesto poput “partition magic” da re-partition postojeci disk, i da napravis novi partition na koji mozes staviti linux.

pozdrav

benjamin

Vjerovatno je mislio na instalaciju na već postojeće particije, i odgovor je DA ali kako benko kaže sve možeš da promjeniš u toku instalacije !

PS
Benko zar nisi čuo za resize tool u Linux-u :wink:

[quote]
PS
Benko zar nisi čuo za resize tool u Linux-u ;)[/quote]

nazalost (stidim se reci :oops: ) sa red hat/dead rat 9-kom nemozes instalirati, tj. resajzirati vec formatirani hdd u toku instalacije. jedino, mozda ako koristis ‘knopix’ pa onda da se napravi partition na koji ce ici linux, ili zapoceti instalaciju sa debian-om (kolega mi rece da debijan dozvoljava repartitioning disk u toku instalacije), resajzirati disk i onda staviti stakora na novi partition :twisted:

mada treba sve znati, pa koristiti i vrazije systeme :evil:

:b:

Naravo da može. Ukoliko imaš particiju samo joj prilikom instalacije promijeni fajlsistem i gotovo. Nema puno pameti…

Koliko ja znam sa svakom linux distribucijom mozes reparticionirati hd, jedan ili vise njih, zavisno od svrhe u koju ces da koristis.