Zdravo.
Treba mi hitno pomoc.
Radim na linux-u ali nisam bas neki profesionalac.
Imao sam instaliran knetworkmanager. On me je dosta zezao. Ja kao budala, ga deinstalirao i razmisljao da ga ponovo instaliram ako treba.
Medjutim sada ne mogu da se konektujem na net, a za ponovnu instalaciju u Add/remove mi trazi vezu sa internet-om.
Postoji li neki drugi nacin i da li ima neki bolji network manager?
Najbolje bi bilo ako je moguce nesto da skinem sa drugim racunarom, pa da ga flash-om prebacim kod mene.
Jer u firmi gde radim nisu dozvoljeni CD citaci. Ali ako je to jedino resenje snaci cu se nekako.
Koristim Ubuntu 6.10
skini na drugom racunaru i prebaci na svoj i instaliraj, samo provjeri koja verzija ti treba ali mislim da ce biti ova knetworkmanager_0.1-0ubuntu1_i386.deb.
ako si ga vec prije skidao sa interneta na svom racunaru mozes ga potraziti na /var/cache/apt/archives
Alt + F2 -> konsole (ili terminal)
znači, sad u konzoli/terminalu kucaj:
ili ako nema DHCP-a onda samo zadaj IP, komande su ovakve a ti stavi IP koja tebi odgovara
sudo su
ifconfig eth0 192.168.0.2 up
route add default gw 192.168.0.1
echo "nameserver 4.2.2.2" > /etc/resolv.conf
kad se konektuješ na internet, kucaj
Uspesno sam zavrsio.
Poceo sam da skidam, ali sam na kraju skinuo sve daemon koje je koristio knetwork i sada radi bez njega.
Ionako nije toliko potreban.
Koristim Ubuntu. Polako ga ucim, ali mi se ne svidja bas mnogo.
Sada pokusavam da pristupim drugim racunarima u nasoj mrezi(ftp,telnet,…) ali mi ba sne ide najbolje.
Nekako kao da pogresno kucam username ili password, ali je tacan od kolega.