Instalacija preduga?

jucer sam “krno” debian lenny na latop, ako vas zanima koji model to je hp compaq 6715s. instalacija je trajala oko 10-12 sati ne znam tocno jer sam otisao spavati, probudio se oko 4 jutros da pritisnem enter na grub install upit. sve radi samo mi nesto sumnjicavo dugo trajalo :S. jel ovo normalno? dvd verzija je za x86 arhitekturu, a nije cak ni make instalirao pa se pitam sta je radio onoliko. slackware install traje cca 30 min sa dvd-a sa full paketima. ucinio sam cak da wireless proradi pa sam ponosan na sebe :smiley:

Ja sam imo sličan problem. Ja uzeo AMD Phenom II i stavio install i ono mi instalira 2,3h Debian 5. To je zbog mirrora, barem je meni bilo zbog toga. Sknirao mi je mirror-e po 2h. Vjerovatno je bila neka opcija da se to reguliše, ali ja sam je preskočio. Kanije sam stavio Ubuntu 8.10(pa i 9.04) i instalacija prođe za 15-tak min max.

inace imam malo spor reader al ovo je smijesno. procesor AMD Sempron 2GHZ 1GB RAM-a. ma glavno da sve radi.

Zasto instalirati sa DVD-a ako imate barem 1Mbitnu konekciju?

zapravo imam konekciju od 512Kb :D. znam da je preporucljiva instalacija sa net install al instalacija nikad ne prodje do kraja.

Ko nema flat to može biti i problem. Ako instaliram na taj način i nešto zeznem, kako da izvršim reinstalaciju? Onda vjerovatno moram ponovo install i trošiti MB :stuck_out_tongue:

ovom sam netu radi flata :P. nije sad to bitno. postavit cu jos jedan thread imam problema sa misem

Ko nema flat to može biti i problem. Ako instaliram na taj način i nešto zeznem, kako da izvršim reinstalaciju? Onda vjerovatno moram ponovo install i trošiti MB :P[/quote]
Yup, o tome nisam mislio…