probao sam da instaliram par puta red hat 7.0 pa se uvijek zeznem.kako se podesi da obadvije particije budu aktivne, da mogu podici win ili rh. sta je bolje instalirati prvo win ili red hat. da li sam red hat trazi da ima dvije particije.
Mozda mozes poceti sa icitavanjem sekcije ‘START’ i tu nadjes stogod interesantno…
http://start.lugbih.org/redhat5.htm [addsig]
Ovaj tekst je malo stariji (verzija 5.2 RedHata), pa cu ti pokusati makar malo pomoci.
Za Linux moras imati dvije particije: linux native (ili ext2, tj. particija na kojoj ce biti instaliran linux) i linux swap (pomoc ram-u, a velicina je ramx2, tj. ako imas 16mb rama, swap treba biti 16x2). Mislim da je bolje instalirati prvo Win a zatim Linux. A podesavanje aktivnosti particije dolazi kasnije, tj. prilikom podesavanja LILO-a. Imas noviju verziju RedHat-a, tako da bi on sam morao prepoznati Win particiju i upisati je u LILO. Ako ne prepozna, javi mi pa cu ti poslati conf LILO-a. A ako te LILO zbunjuje onda jednostavno napravi bootdisk-etu (pitacete prilikom instalacije) i Linux podizi preko diskete.
Amila
[ This message was edited by: bono on 2001-08-28 19:41 ]
Default svakoh RedHat-a je da instalira LILO bez podrske za Windows particiju.
Postoji mogucnost mjenjanja boot opcije
u samom LILO-u ali ako nisi dobro upoznat sa tim ne ih preporucio.
Kako sto je BONO rekao-la najbolje je da boot-as masinu sa flopija
Sahbaz
Samo ti napravi dvije particije na HD-u .Na jednu instaliraj WIN a ona pokreni instalaiju RH7.0 ,njega instaliraj na drugu slobodnu particiju (naravno moras napraviti pri instalaciji i swap particiju koja treba da je velicine koliko imas RAM-a pa duplo recimo 32 RAM onda stavi za swap 64 MB.RH ce prepoznati WIN particiju i dati joj lebel DOS .Zavrsis sa instalacijom RH reboot masine .Nakon sto vidis LILO boot: upisi DOS ili LINUX u zavisnosti koji OS zelis da ti podigne.
Toliko.