Instalacija SUSE Linux-a 10

Tokom instalacije mi se pojavi poruka:

Software
No source found at cd:///:devices=/dev/hdb

ERROR: No proposal

Nemam pojma sta je i ne mogu nastaviti instalaciju! Zna li neko od vas sta bi moglo biti?
Pozdrav

nema ili nemoze da cita podatke sa cd.a…

il ti disc nije snimljen kako treba, ili nisi ubacio onaj koji treba ili…nesto drugo…

jel instaliras sa dvd.a mozda?..ako je to slucaj, onda definitivno dvd nije dobro snimljen, ili tvoj uredjaj nemoze da ga cita…

to je sto meni pada na pamet!

[quote=change]jel instaliras sa dvd.a mozda?..ako je to slucaj, onda definitivno dvd nije dobro snimljen, ili tvoj uredjaj nemoze da ga cita…

to je sto meni pada na pamet![/quote]
Da instaliram sa DVD-a! Sigurno onda ne valja! A sto me frajer nategnu za cenera!
Meni je Linux velik za downlaod gdje se moze kupiti SUSE 10 al da radi?

imas u distrocentru od udruzenja

evo link: distrocentar

[quote=change]imas u distrocentru od udruzenja

evo link: distrocentar[/quote]
Hvala! Uh ima svakakvih hehe koji je meni najboji za pocetnika?

suse, mandriva ili ubuntu…

ako bas mene pitas onda mandriva!

Ja imam verzija sa CD-ovima, ni meni DVD nece da radi, i to mi haver rega sprzio DVD SuSE 10.0 i nema sanse… pa drugi isto haver DVD i isto… jednostavno nece… dok sa CD (5 kom.) radi ko duksa… eh, do cega je pitaj boga… do citaca nije… jedino da je tolika slucajnost da i kod jednog i kod drugog slabo sprzio DVD… fakat ne kontam, mada moze svasta biti
Uglavnom evo jos uvijek instaliram (kad treba naravno, sa CD-ove SuSE 10.0) i ja sam sa njim prezadovoljan, da prelazim na neke druge, nekako me hastra majke mi, ovako sam skonto gdje je sta, i gdje da trazim sta… ako predjem na neki drugi, neam pojma… i takodje SuSE perferiram jer dodje sa masu vec spremnih programa i igrica (onih malih za ubijanje vremena :slight_smile: )
Nesto slicno kad instaliras XP i sve ostale programe koji su ti potrebni… MS Office, Nero, Mozillu, E-klijente, News readere itd itd itd… ovako sve dobijes, naravno prilikom instalacije izaberes sta hoces !.. :slight_smile: heheh
Pozdrav

Hey ljudi. I ja sam pre jedno godinu kupio kod vas 10.1 Suse pa evo planiram konacno da ga instaliram.
Kako ne bih postavljao razna pitanja, ovako cu.

Moram li prvo praviti neke particije u windowsu ili nesto, ili samo da ubacim i butujem cd u biosu i idem instalaciju (Next, next), znate sta mislim.
Oce li mi automacki formatirati sistem (kao sto postoji opcija kada instalirate windows, pa tipa Format using NTFS itd itd) ili cu se morati patiti oko toga.
Sada recimo imam 3 particije u windowsu (podeljene po prostoru, svaka mi sluzi za nesto).
Uglavnom, trebam li se spremiti za neki dugi rad, ili jednostavno butujem cd i instalacija sve sredi, ukljucujuci i ciscenje ovog OS-a …