Instalacija Windows XP-a na laptop s pokvarenim ekranom

Trebam osposobiti stari P4 laptop kojem ne radi ekran. Plan je slijedeći: Ta osoba bi ga koristila kao zamjenu za desktop, a slika bi
išla na VGA out na monitor. Eh sad, naravno, slika ne dođe samim prijljučivanjem na monitor, već se mora aktivirati. Na ekranu
laptopa se naime skoro pa ništa ne vidi, tako da je prava muka nešto izabrati u menijima, kamoli čitati tekst.

Problem je dakle taj da bih mogao osposobiti da radi preko monitora, ali kako onda formatirati i instalirati ponovo Windows?

Ima li nekih alternativa? Bi li skeniranje virusa, update i defragmentiranje diska dosta pomoglo?

Postoji li mogućnost da se uradi neki “bypass” da monitor bude primarni ekran?

Nisam nikad koristio XP kod kuće, pa ne znam koja bi mi druga opcija bila najbolja?

Hvala vam.

Unattended install. Tj. napravis cd koji ce automatski instalirat xp ili bilo koju drugu verziju windowsa tako sto ces unaprijed definisati sve postavke.
Pogledaj ovdje http://unattended.msfn.org/unattended.xp/

P.S.
Ubaci u svoju custom instalaciju neki softver za remote pristup i nakon instalacije podesi sve sa svog kompa.:smiley:
Nadam se da sam pomogao…

Hvala, to bi trebalo, ako ništa, barem znatno povećati opcije. :slight_smile:

Koliko znam, prebacivanje na externi display je neovisno o software-u i os-u …

@Bo: I jeste! Ali sam se trebao sjetiti da monitor priključim i upalim PRIJE nego što upalim laptop.
Sad radi!
Sorry što sam smotan… :slight_smile: Drago mi je što ću ovo privesti kraju.

Ja sam koristeći laptop sa slomljen ekran tako da je povezivanje to radna površina monitor. Nema slike na monitoru sve dok xp već je obuven. To ga čini nemoguće za mene da biste ponovo instalirali xp (što je ono što ja želim). Bilo koji ideja o tome kako ja mogu napraviti posao monitor prije os čizme.

Odakle si ti ? :mrgreen:

Odakle si ti ? :mrgreen:[/quote]
ja mislim da je botina :smiley: xD pa sad! :smiley:

Ovo mi lici na google translate :smiley:

ma bas to,

cak sam sad u mailovima poceo dobivat ovakve stvari i to jos na cirilici :smiley:

ROFLMAO

Sve OK, ali “OS čizme”?! Jes’ vidio šta sve XP ima :smiley: ROFL :smiley:

Ojj sve ne mogu da vjerujem!I ja sam nesto na google tr. pomislila ali koji motiv!?WTF!?
Mozda i jeste bot :-))

Pa ako vidiš da neko ima isti problem kao ti, što ne koristiti translate? Prilično je jasno šta je čovjek htio pitati.

mene podsjeca na nasu omladinu ovdje u americi koji su slabo naucili nas jezik pa ispadne nakaradno.
ali, bar se trudi, sto je po meni jako pohvalno.

evo prevoda sa google translate, lakse je skontat sta je pisac htio reci :smiley: :

I am using a laptop with broken screen to connect to a desktop monitor. No image on the monitor until xp is already booted. This makes it impossible for me to reinstall XP (which is what I want). Any ideas on how I can do the job monitor before the os boots.

evo prevoda sa google translate, lakse je skontat sta je pisac htio reci :smiley: :

I am using a laptop with broken screen to connect to a desktop monitor. No image on the monitor until xp is already booted. This makes it impossible for me to reinstall XP (which is what I want). Any ideas on how I can do the job monitor before the os boots.[/quote]
:smiley: :smiley: :smiley: