Instaliranje nove verzije Ubuntua preko stare

Zdravo,

Imam jednu dilemu. Naime, instalirao sam Ubutnu 7.04. I narucio sam Ubuntu 7.10, još čekam da dođe…u međuvremenu vježbam pomalo na 7.04. Nakupilo se nekih dokumenata i svega pomalo, muzike i multimedije. Eh sad ide pitanje:

Kada dobijem novu verziju Ubuntua 7.10 koju želim instalirat preko postojeće, da li imam mogućnost da sačuvam podatke koji se nalaze trenutno na računaru, a da ne moram to kopirat na neki medij i ponovo kad instaliram novu verziju vraćat na računar. Odnosno da li kao kod Windowsa postoji mogućnost da se čekira opcija da se ne diraju sami podaci prilikom instaliranja nove verzije sitema?

možeš uraditi update drito sa feisty-a na gutsy… nema nikakvih problema… u biti na 5 različitih desktop računara na dva sam imao sitnije probleme sa driverima, pa bi preporučio clean install ako si već početnik… (kao ja :D)

http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

Jasno mi je za upgrade. Ne sekiram se za to. Nego me interesuje da li će podaci biti sačuvani, npr. na desktopu imam folder koji sadrži muziku gdje se nalazi određeni broj fajlova, i to u slučaju kada ubacim frišak CD Live Ubuntu kojeg pokrenem da se instalira preko starog Ubuntua ne mora se radit konkretno o 7.04 verziji npr. neka se radi o još starijoj verziji koja nema mogućnost upgradea?

Pročitaj ponovo onaj link koji ti je dao dragon, ako radiš na neki od onih načina biće ti sačuvani svi podaci. Obrati pažnju da update sa CDa zahtijeva “alternate CD” ne možeš updatovati sa običnog Ubuntu CDa.

meni se čini da sam ja to odradio s običnim CD-om … :S ubacio sam CD, išao na update manager i našao mi novu distribuciju… časkom se sve odradilo i sačuvao sam podatke… osim zeze sa tim nekim driverima nije bilo drugih problema…