[quote]http://www.cs.uoregon.edu/graphics/icons/people/dogbert.gif
http://www.morion.net/bsd-linux.jpg[/quote]
Hehe, bas me nasmija… 8) :rolleyes:
Nemam nista protiv vasih poruka, ali zbog drugih mozete se preseliti na Offtopic.
Poz,
[quote]http://www.cs.uoregon.edu/graphics/icons/people/dogbert.gif
http://www.morion.net/bsd-linux.jpg[/quote]
Hehe, bas me nasmija… 8) :rolleyes:
Nemam nista protiv vasih poruka, ali zbog drugih mozete se preseliti na Offtopic.
Poz,
ne vidim razloga sto bi vam smetala ova nasa diskuija…ali hajd necemo se prepirati
Hail Metal!
Totalna kontradikcija ! Jednostavno ignorirati
babysitter, pratis li Tuzlansku Death Metal scenu?
Hmmm…
Daj ba ljudi pustite nas ljude od Metal/Linux scene ( 8) ) da malo dusom predahnemo…
Sto se tice TUX antichrista nemam komentara…
Ma predivno…
A sto se tice Nihadovih slicica…
Razocarao si me… 8) 8) 8)
DiMMu BoRgiR Rulez
Ne znam sta imate protiv ove teme…
Pa nažalost nisam dugo bio u Tuzli tako da neznam kako stvari stoje. Zadnji put kad sam bio ( prošle godine u ljeto ) vidio sam par išaranih fasada sa Metal Grupama i to je sve. Krajem 80-tih i početkom 90-tih bilo je super. Sjećam se dole na Stelektu su se redovno održavali koncerti i dolazile su grupe iz cijele nekadašnje YU. Zadnje ljeto kad sam bio na godišnjem više sam bio u potrazi za nekim Internet Kafeom pošto znam da nemamo Luga u Tuzli. Eh, dali sam ja dole, osnovao bi ja Lug, ali odavde to neide. Eh, onda nebi bilo problem Postaviti dobru liniju u prostoriju pa nek razvaljuje. Sjećam se da sam pretražio cijelu Tuzlu sa ciljem da iznajmim Lap Top ali nema šanse. Eto , ako neko ima u planu da otvara neku Računarsku prodavnicu , to bi bila mogućnost da zaradi koju dodatnu markicu. Možda bi bilo zainteresovanih da se Ipak nešto uradi u pravcu Lug, pa ako neko hoće nek se javi, ja sam spreman koliko toliko da učestvujem. To zamišljam kao lug za druženje gdje možemo pričati ne samo o linuxu nego i drugim stvarima tj. potpuna sloboda izražavanja i diskusije ili ono što kažu demokratija
sto se ipak metala tice u Tuzla je prijestolje metala u BiH, velikani kao sto su Southern Storm, Agonize, Toxicdeath, Path beyond serenity, peryyside, Neon Knights, i ostali…puno metala na jednom mjestu!
pogledaj http://www.bl-metal.8m.com/ostali.html
takodjer i www.agonize.tk i www.southernstorm.co.ba
Ako mene pitas mozes osnovati lug iako nisi u Tuzli, i preko neta skupiti raju, napraviti stranicu, a kada budes mogao doci, dodjes i sl…,razlisli…dobro bi bilo imati i ULKTUZ hehe
cujemos e
Hm, sta to treba da znaci!? :shocked2: :notkul:
Dragi moj Miraleme Mehanovicu:
Ovo tvoje ponasanje je do sada najnize koje sam ikad mogao dobiti ili ocekivati od nekog nepismenog covjeka…
Prvi put si zbog svoje nepismenosti me prozvao neodgojenim na ovom forumu a sada mi i zenu vrijedjas !
U ime mene i moje zene ti porucujem da pozdravis mamu i da joj poselamis da se od takvih ovaj svijet pameti nece nanosati…
I da u pravu si onaj bsd-mis jeste miralem samo sto je onaj tux ustvari tvoja lijepa mamica…
Nisam znao da se pojedini Tuzlaci kada se docepaju grane i pobjegnu vani pocnu rugati drugima zbog svoje nepismenosti (a te svoje dozivljaje sta si ti radio i slusao - ko da koga interesiraju). Ne znam samo jeste vas dva pederi ili sta vec?
Nisam vjerovao da ce me jedan seljacina sa dzubretom u ustima otjerati od ovog foruma (posto nije prvi put da me neko pljuje), ali sam odlucio da ga prepustim MIRALEMU MEHANOVICU i njegovnim ljubavnim izlivima…
Pozdrav svoj onoj raji koja su podrzavala moj rad kroz ovo udruzenje (ako je ima), i pozdrav takodje od Selme…
Nadam se da ce te sada konacno imati svoj mir i da se pucate po forumu do mile volje.
//Nihad
Hallo Nihade !
Hej čoviječe, neće niko plakati ako ti napustiš forum, samo hoću da ti kažem da je vrijeme da prestanemo sa ovim i postanemo obojica odrasli. Stvarno mislim da ni ja ni ti nemamo volje da se radi prijašnjih sitnica ovdje kosimo. Ja ti kao čovjeku pružam ruku i nadam se prihvataš pomirenje
Sve je počelo nakon toga što sam ja postavio pitanje na pogrešno mjesto u forumu , a od tebe odma dobijem prijedlog : da nabavim naočare ako nevidim dobro" na to sam ja rekao da se neki ljudi ugledaju na Amiline odgovore i vidjeće znak dobrog odgoja i školovanja. Nisam nikad rekao da si ti neodgojen itd. Ali ti si to izgleda tako shvatio i od tada imaš pik na mene.
Ali nemam sad vremena za to a i nije pravo mjesto. Poslaću ti Mail ako hoćeš, ali još jednom ti nudim pomirenje i da već više prestanemo s tim.
Nadam se da ćeš ga primiti
PS. Ovo gore sam izbrisao i izvanjavam se radi toga, nisam znao da će te to toliko pogoditi.
Ja na tebe imam “pik” odkad si me prozvao neodgojenim (vidi forum iznad).
Drugo: jednom kad pljunes nekog u lice ne mozes uzeti maramicu i obristai tog covjeka i nadati se da se nista nije desilo !
[Babysitter piše:
PS. Dali ste znali da je onom BSD-Mišu pravo ime Miralem, a Pingvinu pravo ime Selma ? ]
To sto nece niko plakat za mnom je samo jos jedan razlog koji mi je drago cuti (jer si mi ti stvarno pomogao da se odlucim) da se i konacno povucem, ne samo sa foruma ukoliko sam se gore pogresno izrazio vec i iz udruzenja (na neodredjeno - ili konacno - cut ce se) …
Ja i ti se nikad ne mozemo niti cemo se pomirit (ukoliko smo se i bili posvadjali - bar ja to nisam do sada shvatao) i nemoj to da vezes sa covjecnoscu i sebe ubrajas u takve - jedino si mi samo dokazao jedno te isto koje vidim svakodnevno - STVARNO NAS IMA SVAKAKVIH !
[citat]
"na to sam ja rekao da se neki ljudi ugledaju na Amiline odgovore i vidjeće znak dobrog odgoja i školovanja. Nisam nikad rekao da si ti neodgojen itd. " [/citat]
Ne znam sta ti ovdje ne kontas - ali eto…
Jedino sto se slazem sa tobom je da ovo nije ni mjesto a ni vrijeme i NE NE ZELIM NIKAKAV MAIL OD TEBE. Jednom pljuno, dvaput… pa vala dosta te je…
Jedina moja preporuka je da pocnes da shvatas elektronsko pisanje kao pravu misao i da stojis iza toga sto napises (jer ovo nije svrljaona). Nadam se da ce to jednog dana i tvoj “um” da skonta !
P.S. Ovo je moj zadnji odgovor na ovu temu i prepustam ostalima da daju svoje komentare posto ja ne mislim vise da odgovaram niti da navracam kako na forum tako na stranicu udruzenja od 10.02.2003, tako da ako imate sta da kazete saljite na moj mail. Od ponedjeljka necu vise odgovarati ni na ovaj mail dok ne nadjem eventualnu zamjenu za projekte za koje sam se bio zaduzio (ko zna - mozda ih Miralem preuzme).
Pozdrav,
//Nihad
Čudan si majkemi ! Nemogu da vjerujem da te je to toliko pogodilo. To što nećeš da "pružiš ruku " to je znak tvoje slabosti. I to što pričaš da sve napuštaš i to je znak tvoje slabosti. Ja sam uvijek drugima mogao oprostiti, jedino sebi nikad nisam mogao oprostiti. Jer tako sam odgojen ako već tako hoćeš.
Doviđenja
Nego imali ko slučajno Mustekovu gsmart mini 3 kameru koju pokušavam instalirati sa gphoto 2 da mi pomogne ?
Daj ba ljudi šta vam je???
Ponašate se kao dva dvanaestogodišnjaka ili još nešto gore…
Ponekad se iznenadim da su i Linuxaši takvi.
Daj ba hoću da vidim pomirenje još danas na ovom forumu. Nemojte udarati tako nisko.
Obajica ste mnogo doprinjeli razvoju Linux-a u Bosni i Hercegovini i na tome smo vam svi zahvalni…
Ali ovo što ovdje čitam ne liči na neke Linuxaše.
Srma vas bilo obojicu.
Vozdra svima,
prvo da kazem da sam sokirana ovom svadjom i da ovo stvarno ne lici jednom linuxasu. Miraleme, zaista mislim da si pretjerao (i vise od toga!) i da je ono bilo jako jako nisko :shocked2: :shock:, Nihad ima sva prava da bude ljut, ali to ne znaci da mora da ode iz udruzenja. Takodjer, Nihade, da su veliki ljudi odustajali zbog malih stvari nebi bilo ni velikih djela. Vjerujem da dosta ljudi nije upoznato sa tvojim radom i tvojim nastojanjima da pomognes ovo udruzenje, a s tim i citavu informaticku situaciju u zemlji, ali takva je BiH. Svi jedva docekaju da popljuju tudji rad, a iza sebe nemaju nista.
Zamolila bih te prije svega u svoje ime a zatim i u ime svih iz udruzenja da ostanes ovdje i da nam i dalje pomazes. Mislim da nije korektno od tebe da nas tako napustas! :rolleyes:
U nadi da ces promijeniti svoje misljenje,
Amila Akagic :puppy: