imam neki nedefinisani i poprilicno naporan problem ,
ne mogu da instaliram linux, probao sam sa jedno 1500 distribucija…
kod mandrake 9.0 pocne da ucitava program u memoriju i tu stane, srusi se i sl.
kada pregledam poruke pomocu ctrl+alt+F3,F4
ispise mi sljedece:
spawning a shell
cannot open shell - /tmp/sh doesnt exist
loading modules dependencies
PCMCIA: probing PCI bus…
not found
PCMCIA: probing for Intel PCIC (ISA)…
not found…
PCMCIA: probing for Databook TCIC-2 (ISA)…
not found.
no pcmcia adapter found
Nemora znacit da je hardware ostecena, moguce da nije podrzana sa strane kernela (ako se radi o novijoj hardware). Koji ide chipset je na maticnoj ploci?
znas drug, ja kada sam dobio komp odmah sam instalirao Linux, Suse 8.0 a kasnije i Mandrake 9.0 …sve je perfect radilo, harver je bio prepoznat i slicno, a odjednom se pocelo sve ovo desavati, i poslije formatiranja citavog hard diska ne mogu inslirati mandrake, a nekako sam nabacio WinMe i uzas pravi! stalno neki dll. erori, stalno se explorer rusi, i ne mogu ni jedan program instalirati, nije pomoglo ponovno formatiranje, pa cak ni sa linuxovim f diskom…
promjenio sam bio i HD i cdrom u nadi da se to sredi…ali nista, pokusat cu memoriju promjeniti danas, jer imam cimare sa 100% istom konfiguracijom,
cujemo se
ok, do memorije je…fakat mi je 256DDR crklo…
Napomena! ne kupujte memorije prozvodzaca Elixir…garancija mi jos vrijedi, valjda cu moci izvrsiti reklamaciju…hvala raja…
Da je nisi slučajno diro prstima :rolleyes:
Neznam dali ti je poznato da su RAM-ovi jako osjetljivi na električni potencijal ? Najbolje je da ih držiš u njihovim original anti-static kesicama. Sigurno ti je to poznato ali eto, nemora biti do Marke. Isto kad ih stavljaš u računar, najbolje je da se “izprazniš” na vodovodnoj cijevi ili uzemljenju. Znači ne na WC-u nego na cijevima za grijanje,vodovod i sl…
grangy: slušaš li entombed, paradise lost, sepulturu ? Ja sam prije izgledo ko i ti pa te zato pitam ?
da slusam…mislim slusao sam u mladjim danima sepulturu, paradise lsot, i etombed, ali sam sada vise na Progressive i Black Metalu, bendovi kao Symphony X, Sonata Artica, Stratovaruis, Dimmu Borgir…i sl…ali posto sam veliki fanatik metal muzike, takodjer sam i kolekcionar tako da imam raznih bendova od Doom, Death,trash, Melodic,Black pa do Grinda
cujemo se
Mali savjet raji koja čačka po hardware-u…
Postoji jedna mala stvar koja se zove STATIČKI ELEKTRICITET
i minimalna jačina elektriciteta ima pogubne posljedice za hardware.
Predlažem vam raja da kupite antistatic narukvicu i da je uvijek imate kod
rada sa hardware-om…
“Neorginalni” ram ima tendenciju da RIKNE bez obzira da li si je
dirao ili ne…Kingston je najbolji…
Eto vidiš , te nove grupe su mi totalno nepoznate. Ja sam ti presto sa metalom prije nekih 6-7 Godina. To je bilo onda kad se sepultura raspala i još neke druge grupice kao sodom, death i obituary. Prošao sam po mnogim koncertima ali kako ja prestadoh sa metalom izgleda mi kao da je taj pravac totalno zamro.
Imam osjećaj da je LINUX 8) i Metal :twisted: super kombinacija.
pa što se tiče statičkog elektriciteta, jos u drugom srednje sam imao predavanja o tome. A da, Linux i Metal je super kombinacija. LugZe je i nastao na tom temelju. Ja sam se zapalio za jedan od albuma od Orbituary, ali mi ga je jedan cura uzela…uglavnom me pitaju kako mogu izdrzati po 6 sati za kompop…Odgovor je: Dovoljna doza Death metala…fakat
samo sto je sada jedan era elektronskog shunda…alidoce opet i Metal na Thron…
wozdra