Interesantne statistike iz distro-centra

Statistike iz proteklih godinu dana (od 1.8.2006)…

Odakle ljudi naručuju? (po poštanskom broju)

Sarajevo - 29
Tuzla - 6
Bihać - 5
Banja Luka - 4
Travnik - 4
Brčko - 3
Zenica - 3
Breza - 2
Tarčin - 2
Prnjavor - 2
Banovići, Bosanski Brod, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Brezik, Cazin, Čajniče, Čitluk, Doboj, Gradiška, Hadžići, Jelah, Kakanj, Kalesija, Konjic, Maglaj, Matuzići, Mrkonjić Grad, Novi Grad (Bosanski Novi), Orahovica Donja, Orašje, Pale, Simin Han, Srebrenik, Tinja, Tomislavgrad, Trnovo, Usora, Vareš, Vitez, Vrapčići - po jedna narudžba

Najpopularnije distribucije:

Novell/Suse Linux - 31
Mandriva - 29
Fedora - 21
Ubuntu - 21 (vjerovatno zato što se može džaba naručiti preko shipit :wink:
BHLD - 16
Debian - 15
Knoppix - 13
OpenOffice.org - 10
CentOS - 8
FreeBSD - 7
GnuWin - 5
Slackware - 3
Endian Firewall - 2 (uveden je tek prije nekoliko mjeseci)

Najpopularnije verzije distribucija (razdvojene su DVD od CD varijanti):

OpenSuse 10.2 DVD - 21
BHLD 1.2 CD - 16
Mandriva 2007 DVD - 14
Fedora Core 6 DVD - 13
Ubuntu 6.10 Ningi DVD - 12
OpenOffice.org CD - 10
Debian Sarge 3.1 DVD - 8
Ubuntu 7.04 CD - 8
Debian Etch 4.0 DVD - 7
FreeBSD 6.1 CD - 7
OpenSuse 10.1 DVD - 6
Knoppix 5.1.1 DVD - 6
GnuWin 2.1 CD - 5
Centos 4.4 DVD - 5
Mandriva One 2007.1 CD - 5

Zanimljiv je raskorak izm. narudžbi iz Sarajeva i dr. gradova… Možda zato što Banja Luka i Tuzla imaju LUGove…

Mi ponekad dobijemo i neku narudžbu iz federacije, što se u zadnje vrijeme i ne dešava toliko često, spustili ste cijenu DVD-a :slight_smile: Raspored veoma sličan. Cijenim da imamo barem duplo manji promet, mada baš i ne znam, pošto ja više ne vodim brigu o biznisu. Ovih dana treba da dobijemo i novi (jednostavniji, a moćniji) interfejs za prodavnicu, malo DHTML-a nije na odmet :wink:

Ove BSD-ove niko ne naručuje, ne znam da li da ih izbacim iz liste :stuck_out_tongue:

Eh, baš me zanima, je li meni (u Bihaću) jeftinije naručiti iz BL ili SA? Pošto je naša matična pošta u SA, ali
i BL je opet bliža… komplikovane države u PM…

Pretpostavljam da je zato što je puno povoljnije jer nema poštarine :wink:

[quote=canci]Eh, baš me zanima, je li meni (u Bihaću) jeftinije naručiti iz BL ili SA? Pošto je naša matična pošta u SA, ali
i BL je opet bliža… komplikovane države u PM…[/quote]
Što se ULK distrocentra tiče, svejedno je odakle se naručuje jer mi pokrivamo razlike u poštarini (što ovisi i npr. o težini pošiljke). I nije neka velika razlika.