Interesantno

Pročitajte ovaj tekstić: http://www.tux.co.yu/

Komentari?

no comment!

Ne mogu da vjerujem da su se predali. Bilo je tamo dosta lijepih tekstova i howto dokumenata koje sam uvijek rado čitao. Samo jednostavno ne mogu da vjerujem da su digli ruke, ja bih na sve gledao kao na jednu bitku ali ne i kao na rat.

hm… nadam se da se ovo nece nama dogoditi… ???

Pozdrav

Ice

Ma dobro … razocarao se covjek :slight_smile:
Iskreno, ja mislim da ce i nasi microsoft uzeti kao platformu, ali nema veze :slight_smile: Mi se moramo buniti protiv toga :))

razocarao bih se i ja iskreno… ako nasi prihvate m$ onda ode i drzava a i mi zajedno sa njom u tri pocetna mjesta… treba microsoftu u BiH sluzbeno objaviti rat !

Pozdrav

Ice

Sve je to uredu, da mi (ja) imamo dovoljno vremena za razvijanje nekog OS-a (BHLD) , support istog i odrzavanje i testiranje.

Ima tu stvari koje nemozemo sami uradit (ili mozemo ali nas mora biti podosta), ili da imamo neku podrsku od univerziteta u bih. Ja kuci u BiH ionako da bi nesto radio , npr. kernel skinuo sa net-a da kompajliram treba mi cijla noc da ga skinem a tek onda sve ostalo …

Jah

Imamo mi tu podršku od ETFa Sarajevo, u smislu da imamo na raspolaganju lab sa računarima popriličan broj sati dnevno, ali je problem što neće niko da radi :slight_smile:

Najveći problem u BiH jeste nepostajanje servisa za tehničku podršku.
Prije nekoliko dana sam se ćuo sa prof. dr. Nijazom Bajgorićem koji je dao zeleno svjetlo za osnivanje Linux korisničke grupe i sličnog pri Fakultetu Informacijskih Tehnologija.

To u Sarajevu sa ETF-om je super. Kod mene u Tuzli toga nema, a fala bogu tako nam je kvalitetan internet da su to prikaze. Tako sta god da se napravi mora se raznosit pjeske, sto nije nikako dobro…

Jah