Ipak se stvari krecu

Odem jucer da kupim bezzicni mrezni adapter za stacionarni racunar i po prvi put sam mogao da biram - ili ovaj sa slikom pingvina i tekstom “Linux Support” ili onaj drugi ili treci na polici pored bez pingvina :smiley:

Radi se o jeftinom adapteru G-klase D-Link DWL-G510 (nadam se da nesmeta sto ih malo reklamiram - zasluzili su). Sada kada su proizvidaci uvidjeli da “Linux Support” prodaje, stvari ce se sigurno poceti kretati puno brzo :smiley: .

bila i kod mene na poslu jedna dlink kartica sa linux supportom, tebi još fali za Mac, kod mene bilo :slight_smile:

ps: bila neka ethernet

Kako izgleda
#lspci –v

07:00.0 Ethernet controller: D-Link System Inc DGE-528T Gigabit Ethernet Adapter (rev 10)
Subsystem: D-Link System Inc DGE-528T Gigabit Ethernet Adapter
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 16
I/O ports at 2000 [size=256]
Memory at df814000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: [dc] Power Management version 2
Kernel driver in use: r8169
Kernel modules: r8169

05:00.0 Network controller: RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g
Subsystem: D-Link System Inc DWL-G510 Rev C
Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16
Memory at febf8000 (32-bit, non-prefetchable) [size=32K]
Capabilities: [40] Power Management version 2

EDIT:

Instalacija na Linuxu: Otvoris racunar, ubacis karticu, zatvoris racunar i kad ga upalis sve odmah radi :smiley:

Instalacija na Windowsu: Otvoris racunar, ubacis karticu, zatvoris racunar, upalis racunar, pojavi ti se winowsow hardver instalel pa ti trazi CD sa drive rutinama, pa stavljac cd, pa pritisni par puta na OK puljku pa onda je sve gotovo - osim sto se sistem mora restartovati… :mrgreen:

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?pid=30584#p30584