Isdn i Slackware 8.1

Postao sam na čak četiri foruma pitanje o Isdn-u,i baš niko nije odgovorio.Čak niti nisu rekli ni da neznaju,baš ništa.Ovo je moj posljedni pokušaj,sa stranih od hrvatskih pa do bosankog foruma.Obično se bosanci bolje razumiju u neke stvari od hrvata pa čete moči rješiti ovaj problem.Ovako,imam isdn karticu sweex.Proizvođač nedaje nikakvu podršku za linux.Kartica se temelji na winbond 622 chipu.Koristim college linux 2.3. darth vader,koji se temelji na slackware 8.1.Kako se uopće isdn konfigurira i kako se s njim spaja na internet?Da li je uopče moguče instalirati isdn na slackware?

Samo da napomenem: SuSE ima najbolju isdn podrsku ( ukoliko budes mijenjao :wink: )

  1. Prekontrolisi da li je u kernelu ukljucena funkcija za isdn.
  2. Procitaj dokumentaciju u /usr/src/linux/Documentation/isdn/
  3. VIdjeces da postoji neki “driver.o” specijaliziran za tvoj chip na kartici koji moras komandom modprobe dodati kernelu.
  4. Koristi KISDN kao interface za konfiguraciju jer sa komandama kao npr. isdnctrl postaje komplikovanije.

Ovo sve nije potrebno raditi kod npr. SuSE, jer u Yast-u sve ide vrlo jednostavno.
Mozda sam ti i malo pomogao[/i]

Pogledati ču da li postoji da datoteka.Pa razmišljam ja sad da si naručim suse,ali več sam potrošio 14 sati na duploj ISDN vezi samo da bi skinuo ovaj college linux 2.3.Tak da sad neznam da li mi se isplati uzeti taj suse.U biti je želim imati linux koji bi radio kak spada,te da mogu slobodno izbrisati windowse i riješiti se konačno.Pa ču ti javiti da li sam uspio što napraviti.