insalirao sam thunderbird 2. tokom instaliranja jednog account-a cini i se, da me je pitao da startam OpenPGP Wizard. Ok, od “bolje sigurnosti” ne boli glava.
jes’, sic!
nakon par poruka, prva stvar koja mi s e ne svidja je sto umjesto jednom moram kliknuti nekoliko puta da bih poslao poruku. te hoces li ovo, dozvoljvas li ovo… a ne vidim nacina da iskljucim ove “alerte”.
vecina je dobila email sa
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
na pocetku poruke i svi mi vratitli pitajuci sta je ovo?
a par njih je umjesto poruke dobilo hrpu slova i brojeva,k’o kad plain tekst email pokaze neki image
koja su vasa iskustva sa OpenPGP-jem? Koliko ga koristite i koliko mislite da je stvarno koristan?
[quote=afan]insalirao sam thunderbird 2. tokom instaliranja jednog account-a cini i se, da me je pitao da startam OpenPGP Wizard. Ok, od “bolje sigurnosti” ne boli glava.
jes’, sic!
nakon par poruka, prva stvar koja mi s e ne svidja je sto umjesto jednom moram kliknuti nekoliko puta da bih poslao poruku. te hoces li ovo, dozvoljvas li ovo… a ne vidim nacina da iskljucim ove “alerte”.
vecina je dobila email sa
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
na pocetku poruke i svi mi vratitli pitajuci sta je ovo?
a par njih je umjesto poruke dobilo hrpu slova i brojeva,k’o kad plain tekst email pokaze neki image
koja su vasa iskustva sa OpenPGP-jem? Koliko ga koristite i koliko mislite da je stvarno koristan?[/quote]
mijenjam naslov topic-a:
kako iskljuciti openPGP [was: iskustva sa OpenPGP?]
pomagajte, akako da iskljucim ovo? nervira me…
Vjerovatno imaš Enigmail koji potpisuje odlazne mailove http://enigmail.mozdev.org/home/index.php
On po defaultu koristi inline-PGP (ASCII armored text potpisa u samom mailu), a vjerujem da može i PGP/MIME (potpis se doda kao attachment)
Znači, imaš 2 opcije, enkripcija mailova, i (digitalno) potpisivanje mailova.
Ja svoje mailove potpisujem već par godina, a otkako sam prešao na PGP/MIME ljudi više ne pitaju za inline smeće, koje se ionako vidi samo u lošim email klijentima
Inače, softver koji to sve radi je GPG, free implementacija OpenPGP standarda.