Iso slika kao repository

Kako dodati iso sliku da mi bude repozitorij na kubuntu-u. Ta iso slika je neki derivat ubuntu-a i trebalo bi da radi.

Ako je iso slika livecd onda ne može.

ja za iso sliku nisam cuo, ima ono jpg, gif, :slight_smile:
de ti decko to malo nama opisi kako i sta si to zamislio i koja je to slicica :slight_smile:

auff, cekaj zar nismo imali jednu slicnu diskusiju oko ovoga. sad cemo sve fino :slight_smile:
prvo prikacis iso sliku negdje sa ovom naredbom

/put/do/mount/pointa je direktorij neki gdje zelis da ti se prikaze sadrzaj iso slike
sljedeca stvar koju moras uraditi je dodati taj path u sources list. to radis na sljedeci nacin

ako ne zelis svaki put rucno kaciti iso sliku dodaj entry u fstab na kraj i spasi

et igraj se :stuck_out_tongue:

Osjecam neko prozivanje u postovima iznad (osim u Vedranovom). Ali nije bitno, nadam se da se salite sa onim jpg i sl. Slika je live tako da nista od toga…hvala.

[quote=Wizz]auff, cekaj zar nismo imali jednu slicnu diskusiju oko ovoga. sad cemo sve fino :slight_smile:
P[/quote]
Jesmo. Ali tamo nisam dobio odgovor koji sam trazio. Nego ono tipa, “sto to tako ajd bolje ti je ovako…”

nasao sam post. rjesenje je bilo aptoncd. najjednostavnije rjesenje i multifunkcionalno ako mogu dodat. zar nisi isprobao

Kakve veze ima aptoncd? Jesam isprobao jos davno, i radi ono sto mi treba, ali to nema veze s ovim ovdje. Nebitno…
Problem je rijesen.