Ipak, da se ne zaboravi i odlični webmin-ov modul virtualmin http://webmin.com/index8.html
koji odrađuje posao na zadovoljstvo mnogih ili ste možda pristalica HardCore/StepByStep metoda …
Izvini sto cu bit “grub” al otkud tebi to da je ovo vrijedno spomena.
A sto se tice control panela, nije on samo ime, control panel je bog a i posto je standard. Sa slackwareom neradi a nije ni podrzan.
Dalje ide Plesk, koji je uglanvom bi reko na win hostove orijentisan ( bolji je DirectAdmin al et, Confixx, iste firme, jeftiniji losiji)
DirectAdmin je jeftin i dobar, i zadnji al ne i posljedni, uopste nije los za neke nekomercijalne svrhe je definitvno Webmin, djaba a i dobar bogami. Na njemu sam probo slack i radi isto.
Bogami kolko god se pricalo Slackware ovo ono (sam sam i korisnik) RedHat na svemu ovome razvaljuje i naravno (klon) CentOS.
[quote=AbsintheSyringe][…]
A sto se tice control panela, nije on samo ime, control panel je bog a i posto je standard. Sa slackwareom neradi a nije ni podrzan.
Dalje ide Plesk, koji je uglanvom bi reko na win hostove orijentisan ( bolji je DirectAdmin al et, Confixx, iste firme, jeftiniji losiji)
DirectAdmin je jeftin i dobar, i zadnji al ne i posljedni, uopste nije los za neke nekomercijalne svrhe je definitvno Webmin, djaba a i dobar bogami. Na njemu sam probo slack i radi isto.
[…][/quote]
Nebi vala nikad koristio rijec “bog” za takvu vrstu softwera. Ja kad sam uzimo hosting bilo mi je vazno da imam ssh pristup i da nema nikakav control panel! Cim vidim u reklami bilo koji control panel jasno mi je da se tu radi o serveru na kojem je “tjesno”.
I na unix serverima nije ni potreban, cpanel i co. nemoze nista sto se nemoze i rucno uradit.
[quote=sh4rk]Sad ne vezano za ovu temu.
Vedrane imam par kritika za tebe ti ih shvati kako hoces ali[/quote]
Kritike prihvatam, čim dobijem konkretne primjere
ovo mogu samo da potpisem… instaliras cpanel i imas hosting wooohooo… a cpanel i ostali hvala Bogu perfektno isprogramirani itd… necemo dalje u diskusiju… izmedju ostalog - cpanel nije open source… tj komercijalni je softwareski paket, ali nisam bas siguran da su mu svi dijelovi “otvoreni”…