Izašao OpenOffice.org 2.1

[quote=die7]…ajde ljudi pustite covjeka,nije fakat red da svaki njegov post ili ping kamenujete,meni je fakat bila intresantna vijest,greska ili izrazavanje je manje-vise nebitna stvar…
Pa ni cin-cin nije perfektna al vlada BiHom :roll:[/quote]
Fakat, udruženje kritičara… svi samo kritikuju, ali kad treba nešto konkretno uraditi…

[quote=vedran][quote=die7]…ajde ljudi pustite covjeka,nije fakat red da svaki njegov post ili ping kamenujete,meni je fakat bila intresantna vijest,greska ili izrazavanje je manje-vise nebitna stvar…
Pa ni cin-cin nije perfektna al vlada BiHom :roll:[/quote]
Fakat, udruženje kritičara… svi samo kritikuju, ali kad treba nešto konkretno uraditi…[/quote]
Ma da su kriticari pa hajde - bujrum kritikujte. Nego vidis, niko nije imao nista da kaze o samoj temi, nego sve nesto o pravipisu tamo pravopisu vamo. Diskusija o novim izrazima je doduse potrebna, ali stekao sam utisak da nekolicina koristi pravopis za diskreditovanje drugih clanova. Zbog cega je to tako neznam ali sigurno je da time kvare atmosferu na forumu.

Ja sam primjetio da su neki prestali pisati nakon nekoliko pravopisnih opaski. Jeli tako treba da bude?

Ako se uzme u obzir da se na znatniji priliv clanova moze racunati samo iz grupe omladine (srednjoskolaca i studenata) koja je zainteresovana za tehniku i specialno za IT onda je ravno samoubojstvu docekivati ih na noz.

Publiciranje na vjestima je cest razlog nesuglasica. Moze li se to rjesiti na neki drugaciji nacin? Mozda bi samo moderatori trebali moci prenjeti neki clanak u Vjesti? Clanovi objavljuju na odgovarajucem forumu a moderatori to onda mogu prenjeti na Vjesti kada su kvalitet i sadrzaj odgovarajuci.

Pozdrav
Dado

Ili samo da uvedemo pravilo da se na Novostima ne komentariše gramatika, a sankcija je brisanje poruke :wink:

Mislim da su moderatorima na zubu DadoV i Canci.
Tko im je kriv sto nisu brzi i sposobniji u pisanju novosti iz linux svijeta, pa se vade na gramatiku. :baeh:

lol, pa čitava frka i jeste zbog toga što ne želimo samo mi pisati vijesti, nego to trebaju/mogu raditi i ostali posjetioci. Međutim, mora postojati određen minimum kvaliteta i sadržaja da bismo neki post mogli nazvati viješću.

Pa napravite dvije vrste pod foruma
za moderatore i gramaticki obrazovane
i
usere gramaticki ne obrazovane
Ovo nije zezanje:
Imate: Linux novosti
Mozete dodati ispod: Linux novosti od clanova ( pa ukoliko je jedna vijest dovoljno atraktivna izmjenite pravopisne greske i postavite u Linux novosti, a naravno da se u tom djelu foruma ne raspravlja o gramatickim greskama i pravopisu)
Za mene je vijest vijest, ako zelim ici u detalje onda to sam pronadjem (google-svezna)

Druze, ni ovako kako je sada nevalja. Ako se ovako nastavi forum ce izumrjeti sam od sebe, jer ce onima koji pisu dosaditi stalno ista kritika oko pravopisa.

Jedna alternativa je medova sa podforumima gdje se kvalitetne vjesti prebacuju dalje na Novosti.

Vedranov prjedlog da se na novosti pise bez obzira na pravopis je takoder dobar, pogotovu ako bi istovremeno adioe3 dobio svu podrsku koja mu treba za ULK NEWSLETTER. Na taj nacin bi forum postao malo “narodniji” a i ozbiljnost bi se zadrzala zahvaljujuci ULK NEWSLETTER-u.

[quote=medo]Pa napravite dvije vrste pod foruma
za moderatore i gramaticki obrazovane[/quote]
A to ukljucuje dodatnog posla prebacivanja tema iz foruma na forum sto generalno i nije toliko posla ali ipak je peglativno …

Ovo ti je daleko najbolje ideja dosad. Sto se tice newslettera, sastavite nesto (nebitno kakvo je gramaticko/pravopisno stanje) i posaljite mi putem kontakt forme koju mozete naci ovdje, to ce biti definitivno ubaceno u newsletter i time bi se smanjila sva ta hampa oko bacakanja novosti + ne bi samo ja radio na newsletteru.
.

[quote=adioe3][quote=medo]Pa napravite dvije vrste pod foruma
za moderatore i gramaticki obrazovane[/quote]
A to ukljucuje dodatnog posla prebacivanja tema iz foruma na forum sto generalno i nije toliko posla ali ipak je peglativno …[/quote]
Mislim da tu nije vise posla nego sada kada se grjesnici javno prekoravaju - ali bi se izbjegle nepogodnosti.

Ovo ti je daleko najbolje ideja dosad. Sto se tice newslettera, sastavite nesto (nebitno kakvo je gramaticko/pravopisno stanje) i posaljite mi putem kontakt forme koju mozete naci ovdje, to ce biti definitivno ubaceno u newsletter i time bi se smanjila sva ta hampa oko bacakanja novosti + ne bi samo ja radio na newsletteru.
.[/quote]
Valja! Slazu li se i ostali da tako nastavimo?

[quote=medo]Imate: Linux novosti
Mozete dodati ispod: Linux novosti od clanova[/quote]
Pa to već i postoji a zove se: Suse, Red Hat, Ubuntu, Aplikacije, Igre, Off topic… itd. Dakle nešto što nije vijest (nije gramatički ispravno, nema prateći tekst, link itd.) samo svrstaj u odgovarajuću grupu. Za one koji žele da se potrude ostaje grupa Linux novosti.
Ni Linusa niko nije tjerao da pravi dobar OS nego je to uradio sam od sebe jer mu je bilo ćejf, pa se nadam da će se neko naći da piše vijesti kako treba jer mu je ćejf, a u tom slučaju je prebacivanje tamo-vamo nepotrebna peglancija.