Izašao OpenSuse 10.1

Upravo je objavljena nova verzija OpenSuse Linuxa. Download na ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/opensuse/ ili na http://www.opensuse.org/

Super! Ja sam baš jučer slao mail bihnetu da stave SuSE 10.1 na free zonu

Poštovani,
nakon izlaska koji je najavljen za sutra link za download će biti dostupan iz freezone BIHnet-a.

BIHnet Support & Abuse Team

:wink:

Na ftp linku od bihneta pise da su cd-ovi postavljeni 4.5.2006 … jel to OK??

jeli Xgl podrzan na 10.1

Jest podrzan je

pa oni zapravo i jesu stari 7 dana, a fora je u tome sto se taj period iskoristi da se distribucija propagira na sve mirrore.

Zahvaljujem na infu! :wink:

Poz!

NP. A u sustini distribucija jos nije zvanicno ni objavljena tj mozda bi i bila da im nije okinula stranica i vecina mirrora a na torrentima je ludnica. I neko kaze da suse nije popularan :slight_smile: ljudi nisu ni objavili novu verziju a svi vec za nju saznali :slight_smile: Evo cijeli info oko onih datuma:

http://lists.opensuse.org/archive/opensuse-announce/2006-May/0001.html

heh, ja sam tako dobio mail od njih (bihnet)

Imali ko Suse 10.1 a da je u TZ i da je voljan da sprzi

Pozz, imacu ja vec sutra kada preuzmem paket :slight_smile:

Samo da kažem, SuSE 10.1 što se nalazi na bihnet-ovom ftp Free Zone je RC :confused:

Opet sam kontaktirao support, tako da sad ostaje samo čekati i moliti Boga da ubace openSuSE 10.1 final :wink:

Što se tiče raje iz Sarajeva, donijeću ja u četvrtak na sastanak svih 5-6 CD-ova, ko je zainteresovan zna šta mu je činiti :smiley:

LOL

kako si zaključio da je RC? Možda da uporediš MD5 pa da vidiš da je identičan?

Letimično sam ga pogledao (znači, moglo se desiti da sam pogriješio), i bio sam razočaran njegovom stabilnošću… (ovo mi je nekako najgore)…

Hoce li neko da mejluje to u banja luku?

Počeo sam prečesto pisati na ovoj temi, ne znam da li time kršim pravilnik ili nešto drugo… (flood)… Nego, može li netko vidjeti da se na Free Zonu ubaci openSuSE 10.1 final ! Bez ikakvih rc …

?

RC znači “Release Candidate”, praksa je da zadnji release cadidate, ukoliko nema nekih većih problema postane finalno izdanje. Mislim da ti to Avdija čitavo vrijeme pokušava reći :stuck_out_tongue:

a MD5 ? … hoćeš reći da ovaj suse sa free zone bihnet-a okej?

Pa gledaj, ako je na CD/DVD setu bila datoteka SuSE-version u kojoj je pisalo “SuSE 10.1RC”, a u finalnoj verziji sve isto, samo ta datoteka promijenjena u “SuSE 10.1”, hash sume će se razlikovati …