Izašao SuSE 10.3

Nakon dosta čekanja izašao je openSuSE 10.3.

Šta je novo?

• GNOME 2.20
  • KDE 3.5.7 (+ KDE 4 preview)
  • Yast u novom ruhu (novi GTK grafički interfejs, izbačen zmd)
  • One-click instalacijske procedure za multimediju (mp3/video codeci), te NVIDIA drajvere
  • Compiz (Fusion) za sve ljubitelje ušminkanih desktopa
  • OpenOffice 2.3

Iskreno se nadam da će ovo biti povratak otpisanih (već sam bio izgubio nadu nakon poprilično loših 10, 10.1 i 10.2)
Reakcije na posljednje beta verzije bile su dosta dobre. Probaćemo i mi napraviti “domaći” review. (čim isprobamo sve što su pripremili)

Uživajte!

lokalni mirror je vec spreman ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/opensuse/

Yast u novom ruhu (novi GTK grafički interfejs…)

GTK Yast, Qt Yast, ncurses Yast… jel njima dosadno :stuck_out_tongue: ?

opa bato, ja bas skoknuo na opensuse.org, da vidim kada stize finalna verzija ono suprise :slight_smile:

jedno pitanje, jeli pametno vrsitu upgrade sa 10.2 na 10.3 ?

Adise, jel ovo stavljeno da se skida, da džaba ne “trošim”? hehe

@Nix ne bih preporučio upgrade. Long term rješenje za takve stvari je odvojena home particija.

Jes aldine, skinulo se…

instaliran, elegantan, dobar! (stavio sam GNOME na laptopu haj reko da idem sve default - viči yeees), na desktop ide KDE…

ps:
kernel je “22”

aldin@os103:~> uname -a Linux os103 2.6.22.5-31-default #1 SMP 2007/09/21 22:29:00 UTC i686 athlon i386 GNU/Linux aldin@os103:~>

pps:
Vedrane, ako hoćeš mogu ostaviti na faxu DVD-ove (kod mene ima amd64 i i386 verzija)

Ok super ali mislim da se već skinulo :wink: ako imaš ISO image CDova donesi (to je peglancija)

hello, imam problem nemogu nista skinuti sa freezone?

E svaka ti cast jesi nasao forum gdje ces to podjeliti s ostalima…

:slight_smile: hvala, na pohvalama,

htio sam skinuti opensuse, poslije sam nasao na bihnetovom forumu da postoje odredjene poteskoce i da odgovorni neznaju kada ce biti rijeseno…

poslije sam nasao na bihnetovom forumu da postoje odredjene poteskoce i da odgovorni neznaju kada ce biti rijeseno…

Khm… sta ima novo :stuck_out_tongue:

Mozda ne bi bilo lose da probas sa profesionalnijim izvorom.

znam ja za taj izvor, ali moram cuvati MB i GB :wink:

probaću nabaviti ovo (troje):

nidla - skinulo se u međuvremenu :slight_smile: ipak hvala.

ok, nnč