ko hoće nek piše vijest
http://releases.ubuntu.com.ba
http://releases.ubuntu.com.ba/kubuntu
danke bihnet
ko hoće nek piše vijest
http://releases.ubuntu.com.ba
http://releases.ubuntu.com.ba/kubuntu
danke bihnet
ima li na bihnetu kubuntu kde4? ako nema zašto nema?
btw skinuo sam ubuntu, kubuntu (i386) skidam i kde4, pa eto, ako kome zatreba…
evo i ja skidam ubuntu. Jedva cekam da ga oprobam. Moram reci da sam pomalo i uzbudjen hehehehe
Pao server…
Jel to bio ubuntu server ?
Imponiran sam sa Hardyjem . Sve je samo naj, naj. Instalacija brza i jednostavna, GUI poboljsan, Firefox fercera samo tako…
PS Ja nisam imao nikakvih problema sa preuzimanjem Hardyja. Cak me iznenadilo da je sve islo punom brzinom.
koji? bihnet?
pade server da. Ode limit tako da nista do 1 maja
Meni je skidao sasvim normalno
btw kakvi su ovo Rusi?
aldin@ubuntu:~$ ping archive.ubuntu.com
PING archive.ubuntu.com (91.189.88.31) 56(84) bytes of data.
64 bytes from leningradskaya.canonical.com (91.189.88.31): icmp_seq=1 ttl=42 time=73.7 ms
64 bytes from leningradskaya.canonical.com (91.189.88.31): icmp_seq=2 ttl=42 time=71.6 ms
aldin@ubuntu:~$ ping ubuntu.com
PING ubuntu.com (91.189.94.158) 56(84) bytes of data.
64 bytes from arctowski.canonical.com (91.189.94.158): icmp_seq=1 ttl=39 time=93.2 ms
64 bytes from arctowski.canonical.com (91.189.94.158): icmp_seq=2 ttl=39 time=114 ms
Leningrad Cowboys xD
Jel ko naručivao ovaj Ubuntu? Ak ima viška da nam dostavi …
jesam ja ali po jedan ubuntu/kubuntu (standardna opcija), ima opcija za masovno slanje ali meni se nije dalo
Delivery of special requests can take from twelve to sixteen weeks. For quicker processing, choose a standard option instead.
Different Ubuntu CDs are made for different types of computer:
* Desktop Edition, for almost all PCs, including x86-based systems like Intel Pentium and AMD Athlon. Choose this if you are unsure.
* 64-bit Desktop Edition, for computers based on the AMD64 or Intel64 architectures (e.g., AMD Athlon 64, and Intel Core 2).
While we will consider all requests, due to extremely high demand we may choose to send a smaller number of CDs, or refuse your request altogether.
Requesting a smaller number of CDs or a standard option will increase your chances of having the request approved. Remember, you can reuse the CDs!
I would like:
Quantity
PC:
64-bit PC:
Why are you requesting these CDs?
(Your answer must be in English)
(Required)
Instalirao danas8.04 na desktop - i povukoh sa free zone KDE 4. Moj komentar na ubuntu: HVALA BOGU PA SU SE KONACNO SJETILI NAPRAVITI GUI PODESAVANJE PPPOE VEZE!!
Moj komentar na KDE 4: GNOME je dobio novog-starog korisnika …
Koji gui?
Koji gui?[/quote]
pa idi na network pa onda point to point oe
ps:
pitanje je radi li
I šta kažete, kako se čini verzija 8.04? Jel ima kakvih nerješivih problema itd?
Što se mene tiće skoro sve mi je okay, jedina stvar koja mi ide na živce je FireFox beta verzija, ne radi baš najbolje, već poznata stvar sa fontovima, te bookmark kod mene se ne ponaša baš najlogičnije, ima li još neko ovakav problem?!
Eto naručio sam 25 x86 i 25 64bitnih Ubuntua za Ubuntu-ba (neslužbeni) LoCo tim…čisto reda radi da se podijele CDovi…
Evo ja sam upgrejdovo na Ubuntu 8.04 (neki bi rekli da je Kubuntu al imam i GNOME pa …).
Meni se mnogo svidja sta su uradili. Napokon su stavili neku poruku kad fsck provjerava hdd tak da nije vise onaj crni ekran (pa povazdan kontam nesto zaglavilo). Onaj distribution update alatcic je takodjer fin - kulturno poskido pakete, za sve config fajlove koje sam mijenjo me pito sta da radi (dal da stavi nove verzije il da ostavi moju il da mi da da editujem razlike). Uz KDE je dosla i ona nova QtCurve tema koje je uber-konfigurabilna i rijesila je onaj problem koji je imo Plastik - kad u GTK apps udaris TAB nikako ne oznaci aktivnu kontrolu (dugme, text box …). Firefox 3 beta 5 fino radi iako sam ga i odranije imo na sistemu. OOo 2.4 takodjer fino radi … Takodjer mi i antialiasing na KDEu djeluje kao da je popravljen (novi FreeType?) te sad fontovi izgledaju nerealno dobro.
Jedino sto mi smeta je sto su ukinuli KDEov standardni kontrol centar i zamijenili sa onim (oskudnim) system settings (no to je od ranije) i konqueror dugmic za iconview/detailedview (standardno dodje kao jedna ikona pa uvijek koristim patch da vratim na dva dugmica). No to se sve da rijesit (cak imam i mini skripticu koja popravi ovo, zove se irritabuntu.sh :D)
Moram priznat da sam zadovoljan i (always) care free sto se mog sistema tice.