Izvještaj o radu LugZe - a

Pozdrav,

LugZe je osnovan marta 2002. godine . Prve ideje su bile pokrenute od strane Nedima Hadžimahmutovića a potom je uključen i Kemal Šanjta. (Koliko je meni poznato.)
Nakon mog dolaska u Zenicu uključio sam se u rad LugZe - a. Upoznao sam tadašnje članove i prvobitno ideje. Broj članova LugZea je rastao iz dana u dan. ( Samir Lemeš, Dejan Mengeš, Denis Radovanović, Sivro Admir, Nermin Batalović, Ahmet Mulalić, Mirza, Nermin, Sulje i ostali ...)
LugZe kupuje domenu [url]http://www.lugze.org[/url]/ i na tu domenu je postavljena stranica koja je već bila aktivna na poddomeni [url]http://ze.lugbih.org[/url]/. 	
Gosp. Samir Lemeš donira jedan IP te prostor za postavljanje servera na Mašinskom fakultetu u Zenici. Server služi potrebama članova LugZea.
Medjutim, pojavljuju se izvjesni problemi na relaciji ULK - LugZe.

Nedim H. odlazi sa mjesta predsjednika i na to mjesto dolazi Šaćirović Mehemed.
Predstavnici LugZea odlaze u Sarajevo kako bi rijesili novonastale probleme i dogovaraju se sa predstavnicima ULKa:

1. domena [url]http://www.lugze.org[/url]/ ostaje 
2. dokumentacija ULKa i LugZea je objedinjenja
3. forum LugZea je prebačen u okvir foruma ULKa 
4. vijesti LugZea - ULKa trebaju da se objedine sto nije učinjeno (Nedim Eminagić to nikada nije uradio iako mi je Amila javila da je to njegov dio posla)

Znači 3/4 dogovora je ispoštovano. (Problem oko naziva je takodje riješen ime Udruženje Linux korisnika Zenice je prešlo u LugZe - Linux User Group of Zenica). 
Na jednom od sastanaka donesena je odluka o načinu glasanja unutar LugZea:

predsjednik Šaćirović Mehemed 1.5 glas
Kemal Š. i Nedim H. 1 glas 
ostali članovi 1 glas

Projekat koji je tada bio aktuelan (pravopis) bio je prema izjavi koordinatora (Nedim H.) gotovo priveden kraju iako mi nikada nije bilo jasno kako bi se taj projekat završio. (Nisam bio uključen u taj projekat)
Zatim sam ja pokrenuo projekat prevodjenja dokumentacije BHLDa (poslao sam mail Vedranu Lj. kako bi me uputio i dao dokumente koje treba prevesti). Od toga je dobar dio preveden i rezultate imate na [url]http://ze.lugze.org/textovi[/url] . U međuvremenu stiže vijest o promjeni bazne distribucije BHLDa sa Knoppixa na Mandrake. (Zašto je to učinjeno do sada mi je ostalo nepoznato). 
Potom Kemal pokreće pitanje Lug@Sa (samoinicijativno). Znači ostali članovi nisu bili ni uključeni ni obaviješteni o tome. Nakon određenih prepucavanja Kemal traži pomoć na mailinglisti LugZea za podršku. Nedim H. se ukjučio u tu diskusiju. Nisam htio da se aktiviram po tom pitanju jer sam vidjeo čemu to sve ide. I sada pitam sam sebe a i ostale članove ULKa kakva je svrha postojanja Lug@Sa (nemam ništa protiv toga), ali tko zapravo vodi taj Lug, tko je predsjednik a tko su podpresjednici Lug@Sa ? 

Sve to zajedno dovelo je do uvreda i sa jedne i sa druge strane i sada je očigledno da se LugZe odvaja iz ULKa (domena je prebačena na server Mašinstva itd..). 

Pošto sam uvijek potencirao da LugZe bude sa ULKom i zalagao se na tom polju (svjedoci su svi članovi LugZea jer sam to isticao na gotovo svakom sastanku) povlačim se sa mjesta predsjednika LugZea jer to nije onaj LugZe kakav je bio i kakvim sam ga ja smatrao.

U jednom razgovoru prije par dana Nedim H. mi je rekao da će uslijediti reorganizacija LugZea.

Ovim postom sam htio pokazati rad LugZea u proteklom periodu i tok dogadjaja koji su doveli do odvajanja ULKa i LugZea iako se to moglo izbjeći da je bilo razumijevanja i sa jedne i sa druge strane.

LugZe je trebao nastaviti tamo gdje je stao tj. kod prevodjenje dokumentacije BHLDa (nastaviti na nekom drugom projektu) al eto pojedinci su dokazali koliko su pametni i do cega su doveli LugZe i ULK.

Poz, Mesa

Bazna distribucija nije promijenjena sa Knoppixa na Mandrake. BHLD nije završen, a i kad bude nije baš pogodan za instalaciju na disk (dok se malo ne usavrše alati za instaliranje). Do tada ćemo koristiti Mandrake + lokalizirani OpenOffice.org. U propagandnom materijalu ovaj blago modificirani Mandrake nazivamo BHLD radi bolje prolaznosti. Rad na Knoppixu će se nastaviti u skladu sa mogućnostima.

da je ULK tj. LUG ili kako vec, neka internacionalna korporacija koja zaradjuje milijarde dolara mjesecno pa da se ljudi svadjaju oko otvaranja novih odjela i odvajanja novih… znam znam - ja nisam upucen u stvar, ali ipak mislim da bi bilo moguce naci neko zajednicko rijesenje…

ULK BiH je ipak po meni udruzenje i smatram da radi broja clanova nije potrebno odvajanje LUGova ili ULKova iz pojedinih gradova, kao i formiranje novih… kad ( i ako , ako Bog da ) se desi da broj aktivnih korisnika poraste, onda bi bilo ( po mom misljenju ) normalno da se pravi neka decentralizacija udruzenja… znaci da LUGovi u pojedinim gradovima budu zaduzeni za pojedine projekte itd itd… nadam se da me barem neko shvatio… a sada - osnivanje LUG SA je po mom misljenju redundantno, jer vecina clanova iz ULKa je od tamo ( valjda jeste, ako nije, ispricavam se )… dva posla, dupla placanja, a cemu recite vi meni… eto toliko od mene

Pozdrav

ICE

Ok, trebalo je to samo naglasiti (negdje u okviru BHLD teme) da se zna o cemu se radi.

Poz, Mesa

Prije nego dodjes/te do nekog zakljucka (i stavis/te sam/i tacku na diskusiju) trebas pazljivo birati argumente koji su te doveli do nekog zakljucka, a zatim ispitati tacnost arg. Dakle, poenta prethodne recenice: ne nasjedati na traceve.

Ok, kad vec pitas da ti pojasnim. ULK od samog svog postojanja pokusava da spoji sto vise ljudi radi ostavirivanja zajednickog cilja (pogledati statut za info. o ciljevima). Radi bolje organizacije javlja se ideja o podruznicama, kao pojam za grupu ljudi u gradovima ili kantonima (zavisno od podrucja do podrucja), koji su dio ULK-a ali koji su “produzena ruka” ULK-a, u smislu da djeluju lokalno kada je u pitanju slijedece: kopiranje CD-ova, razmjena znanja (sto moze ici i globalno, naravno), druzenja, podjela lokalnih/globalnih aktivnosti itd. Pod globalno se misli na nivo (F)BiH. LugZe je bio prva grupa ljudi koji su htjeli djelovati lokalno (dakle, postoje drugi ljudi u drugim gradovima koji se bave Linuxom, ali nisu zainteresovani za (lokalno) organizovano djelovanje). LugSa nastaje takodjer iz istih razloga, paralelno sa Lugze, ili kao logican slijed dogadjaja. Razlika je u tome sto LugSa gleda vise globalno (dakle, bira projekte na globalnom nivou, koji bi bili iskoristivi i na svim lokalnim nivoima: kursevi, distribucije itd.). Moram naglasiti da je u ovom slucaju bio akcenat na ULK, a ne na samu podruznicu.
Na zadnjem sastanku donesena je odluka da nema podruznica, da ULK cine svi korisnici Linuxa koji zele da budu dio ovog kolektiva. Izvjestaj ce biti objavljen na dijelu Oglasna ploca.

Sa strane ULK-a je ucinjeno sve da do ovoga ne dodje, medjutim na silu se ne moze. ULK nije odgovoran za prebacivanje/kupovinu domene. Zelim da naglasim da LugZe ne pretstavlja sve linuxase na podrucju Zenice, nego je to odredjena grupacija ljudi koji zele nesto sto niko od nas ne moze razumijeti. Ulozeno je puno napora, truda i vremena da se rijese nesuglasice, ali neuspjeno. Mislim da treba gledati ka svjetlijoj strani.

Iznimno postujem tvoj postupak.

Amila

Zelim da ti se zahvalim IceBrejkeru za tvoj pošten i objektivan odgovor. Ozbiljno mislim. Slican post stvarno nisam dugo dozivio.

Zivjeli!

Kakva će situacija biti za 5 godina? Kada BiH moda bude imala 5 udruzenja koja se buu bavila linuxom…pet posebnih udruzenja? Sto svi oni ne bi mogli raditi zajedno na lokalizaciji KDE-a, i da pise “Bosanski Prijevod je napravljen u sljedecim organizacijama: ULK, LugZe, Lug$c, ULKoderaBiH, LuGOpceNastrojenihGimnazijalaca, LugStudenataMostara” bla, bla" ?

Pozdrav,

Osjećam potrebu da i ja kažem nekoliko stvari o svemu ovome.

1. Linux User Group of Zenica nastaje onda kada smo se Nedim i ja složili da zajedničkim radom možemo postići više. Tako je i bilo i LugZe ubrzo narasta u respektabilno Udruženje.

2. Ostvarivali smo i težili smo kao ostvarivanju svih ciljeva odredjenih Statutom.

3. Nedim i ja smo kao jedini predstavnici našeg Udruženja prenosili informacije koliko smo god bolje mogli. Treba d akažem da sam u mailu koji mi je predsjednica poslala vidio da je izvodila zaključke na osnovu informacija koje joj je dao izvjesni N.M. Prema informacijama kojim ja raspolažem to bi mogao biti samo Mirza Nakičević nije mi jasno kako neko može zaključivati nešto takvo prema komentarima rada čovjeka koji ne živi u Zenici, te koji nikada nije bio ni na jednom sastanku našeg Udruženja. Treba da kažem, takodjer, da smo mi u lugze prije svega prijatelji pa tek onda Linux Korisnici te smo svaki dan zajedno i dogovaramo se o nekim stvarima uglavnom interno, a često te stvari i ne objavljujemo na našoj mailinglisti. Toliko što se toga tiče.

4. Ja ništa nisam uradio samoincijativno. Komentar napisan na forumu je onakav kakvog sam ga ja obrazložio: dobronamjeran i pozitivna kritika. Žao mi je što to niste shvatili tako. Stvari koje sam poslije napisao uglavnom su odraz cijelog našeg Udruženja. Nije tačno da o ovome nije bio niko obavješten, niti je tačno da je bio to poziv za pomoć. To je bilo čisto upoznavvanje sa činjeničnim stanjem.

5. Predsjednikse zaista oduvijek zalagao za cjeloviti ULK i ja sam svjedok toga. Vjerovali ili ne upravo sam ja bio taj koji je potegnuo glasanje o otme da li ćemo biti sa ULKom ili bez njega i na tom glasanju smo odlučili da radimo zajedno. To što neko misli da sam ja taj koji je ovu lavinu pokrenuo je sasvim netačno, ali u suštini to sada i nije bitno.

6. Predsjednik je veoma dobro poznavao situaciju u našem Udruženju, te je njegova odluka o povlačenju sa mjesta predsjednika krajnje začudjuća, a obrazloženje da to nije lugZe onakav kakav je on vidio iracionalno i dosta uvredljivo.

7. Ostavka Predsjednika bit će razmatrana na sljedećem sastanku.

8. Sva ova situacija neće označiti kraj rada Linux zajednice Zenice, i to treba da bude svima jasno.

9. Naši stavovi i zahtjevi su krajnje jasni, te ne vidim razlog neshvatanja istih od strane čelnika ULKa.

10. Projekat lokalizacije dokumentacije za BHLDe sam ja upravo predložio iz razloga što me je bilo stid da na projektu pravljenja distribucije radi samo jedan čovjek.

Zahtijevam da se zapisnici sa tih sastanaka objave javno!!!

Zapisnike sa sastanaka, naravno da imas javno objavljene:
http://sastanci.lugze.org/

Naravno ne mozes ocekivati da privatne razgovore izmedju pojedinih clanova budu objavljeni javno…

Vidim da nekim pricama nikada nece doci kraj, na zalost. :? Kada se vec ide ka prepucavanju, onda barem da napravim neko svoje vidjenje nastale situacije (znam, rekao sam u mailu koji sam poslao na odmor da necu vise o ovoj temi, ali rekli su i drugi, pa nista ne bi od toga).

Stalno se potencira na Statutu, funkcijama, itd. Koliko ja znam LugZe, ili LkZe, ili kako god ga ko zvao, nije registrovan pravno kao udruzenje gradjana, niti je bilo kako registrovan, sto znaci da kao takva organizacija nema ni Statuta, kao glavnog pravnog akta. Do sada su se vodile tolike polemike o temi odnosa ULK i LugZe, ali cinjenica je da je trenutno ULK pravno registrovana organizacija, dok to LugZe nije, tako da nema govora o nekakvim drzanjima i nedrzanjima Statuta.

Druga stvar koja mi je bila vise nego smijesna cijelo ovo vrijeme jeste Mesina funkcija. Ako vec spominjemo Statut, i ako on predstavlja barem clanovima LugZe-a neki bitan dokument, i ako je Mesa po tom statutu predsjednik, zasto onda niko nije pazio na to ko smije i ko samo moze zastupati interese LugZe-a kao takvog? Koliko ja znam, Mesu se najmanje pitalo, i najmanje sto je mogao uraditi bilo je dati ostavku na mjesto predsjednika, kakvo god ono bilo.

Stranica je prebacena na Masinski fakultet u Zenici. OK, iako svi znamo da 256k liniju na Masinskom fakultetu koriste cak 52 (ako se ne varam) racunara, a ko iole zna matematiku moze skontati kakav je protok podataka, dok u Tesnju to nije bio slucaj.

Ne znam da li je jos neko iz LugZe-a ostao u Odboru, ali znam da je meni trenutno ta stavka nedostupna u forumu, te isto tako nije mi jasno kako se neko mogao boriti za sadasnju situaciju, tj. za to da se odvoji od trenutno najveceg udruzenja linux korisnika u ovoj fildzan-drzavi, s obzirom da svi na svijetu teze nekom ujedinjenju.

I sta smo dobili? Dobili smo da se mozemo zvati kako hocemo, da nasa stranica bude na nasem serveru (iako forum jos uvjek nije prebacen, koliko mogu da vidim), da nemamo vise nikakve informacije gdje se sta desava osim iz zapisnika sa linux.org.ba.

Molio bih Amilu, ili nekoga ko je to u stanju, da napravi spisak svih linuxasa (namjerno necu da kazem ni clanova ULK-a ni LugZe-a) pa da se vidi ko je iz kojeg grada, da napokon prestanu nebulozna prepucavanja na relaciji Sarajevo-Zenica odnosno Zenica-Sarajevo, mozda to razjasni necije nedoumice.

Puno pozdrava i srece svima,

Dejo, Zavidovici/Zenica

Sad se vrati i procitaj prvu stavku moje prethodne poruke. Ne optuzuj covjeka bezveze.

Ne namjeravam se vise upustati u ovu diskusiju jer je bezpredmetna (hvala Deji za napomenu).

Poz,

Webmaster nije objavio tri zapisnika (zaključujem jer ih nisam vidio na listi) ali svakako su bili poslani na mailinglistu!

Gdje su Vaši zapisnici Vedrane?

Moja poruka ne pretstavlja nikavu optužbu. Hiperboliziraš.

Poznato nam je veoma dobro tvoje mišljenje Amila.

1. Naše Udruženje nije pravno regisrtrovano, ali smo se smatrali članovima zajednice Linux Korisnika Bosne i Hercegovine tako da je sasvim logično da smo se pridržaval/pridržavamo Statuta. Nažalost ne pridržavaju ga se oni koji bi trebali. Ja se i dalje osjećam članom zajednice Linux Korisnika Bosne i Hercegovine.

2. Na jednom od naših sastanaka dogovoreno je glasanje, a Meša ga je i opisao u svom postu. Sva glasanja koja su provedena (mislim dva glasanja) su ispoštovano. Nije moj problem što se glasanja nisu provodila oko svih drugih stvari.

3. Status koji sad imamo je onakav kakav ULK ne podržava. Prema tome i prema mišljenju člana Predsjedništva Nedima Eminagića nije nam bilo ništa drugo preostalo nego da se prebacimo na taj server, kao jedinu dobru soluciju. Kakav takav je, naš je a kao takav nama je dobar.

4. Nije niko ostao na odboru osim članova izabranih na izbornoj skupštini.

5. Trenutno se nalazimo u prelaznom stanju i logično je da je situacija kava dok se redovi ne izravnaju.

6. Pravljenje te liste Linux Korisnika neće doprinjeti ničemu osim dobrom uvidu u situaciju korištenja Linuxa po gradovima.

Na kraju krajeva treba da kažem da nas ova šuplja priča ne vodi ničemu, očito da je došlo do namjernog neshvatanja nekih stvari, te ne vidim više nikakvu potrebu da se nekome pravdam/o.

Sam kažeš da često te stvari ne objavljujete ni na mailing listi, a kamoli na sajtu. E pa zahtijevam da se objave javno.

Predpostavljam da je slicno ovome:
http://counter.li.org/bycountry/BA.php

[quote]
Sam kažeš da često te stvari ne objavljujete ni na mailing listi, a kamoli na sajtu. E pa zahtijevam da se objave javno.[/quote]

Stvari koje se dogvore na oficijelnim , ugovorenim sastancima se uvijek objave (bilo je pet takvih sastanaka). Interno se dogovaramo šta ćemo raditi, a sve to bude uvijek spomenuto na sastancima (redovnim) i navedeno u zapisnicima.

pozrav svima.

nisam duuuugo bio na lugze.org (nisam bio ni online u tome vremenu jer sam radio) i zateknem nesto ovakvo…

daj ba mojne toga…

ovaj rekao ovo, onaj rekao ono…sve te zaj…ancije nam ne trebaju…

ne treba nam prepucavanje ZE-SA niti bilo kakvo drugo da distributeri microsofta mogu da trljaju ruke.

zivim u maleziji i mogu reci da toga nema ovdje…

mi koji koristimo (manje ili vise) linux se drzimo zajedno i nema toga prepucavanja koje je samo kontraproduktivno. LugBih nije udruzenje sarajlija ili zenicana ili mostaraca ili biscana. to je NASE udruzenje. to je nesto sto je NASE i nicije drugo. a samo ako ga tako i shvatimo i prihatimo opstace i bice jace… to je i MOJE udruzenje iako jos nikada nisam sreo ili sjedio nikoga iz udruzenja… tacno je da nisam platio clanarinu (ako koga interesuje) - ali je isto tako tacno da nisam imao priilegiju da sjedim sa vama i da radim na BHLD-u. nisam imao priliku da pricam sa vama o svemu sto interesuje sve nas. a volio bih da jesam. mozda ce se nekome uciniti da malo cmizdrim ovdje - ali vjerujte mi - nisam poceo koristiti linux da bih se mogao hvaliti u kaficima i pred curama, nisam ga poceo koristiti da bih bio drugaciji i dalje od ostalih.

poceo sam ga koristiti da bih bio blize onima koji ga isto tako koriste i koji ga vole i koji pored svoga PC-a imaju malog pingvina (ili pinguza, ili gecka) koji predstavlja ono sto ga volimo i koji nam je drag isto kao Celikov sal (koji sam ponio u maleziju sa sobom iako ovdje temp nikada ne pada ispod 20 stepeni Celzijusa… ta ljubav prema linuxu je upravo ono sto je linux ojacalo dosada i dovelo ga gdje je sada. nije Linus T uradio sto je uradio da bi zgrnuo slavu i / ili lovu. da je to radio tako imali bismo o njemu isto misljenje kao o Gatesu i trazili bismo nesto drugo. ili bismo mi napravili nesto drugo.

vjerujem u Open Source i vjerujem da ce da obori na koljena Microsoft.

Microsoft svake godine gubi milione dolara radi pirata, isto tako gubi milione dolara na kompanijama koje nakon sto budu kaznjene radi koristenja ilegalne kopije Officea npr. prestaju da ga koriste i prelaze na Linux (desilo se u Kuala Lumpuru prije mjesec dana) a linux jaca i siri se u svim krajevima svijeta. ZASTO BISMO SE MI PREPUCAVALI DOK SVI OSTALI JACAJU???

Njemacka vlada je definitivno oglasila da potpuno prelazi na Linux, a vjerujem da ce za njom u nekom ne tako dugom periodu krenuti i ostale vlade zemalja EU. Ako mi dotada uspijemo da malo podignemo polozaj Linuxa u Bih - moci cemo se bez imalo problema nositi u korak sa IT razojem u Evropi a rat je razlog radi kojeg i sada kaskamo za svima ostalima.

nedavno sam bio na Linux World Expo koji je odrzan ovdje u Maleziji. prisustvao sam i bio zapanjen najaama iz kompanija kao sto su Dell, IBM, Compaq, Oracle, HP, nVidia itd… kompanije koje su do juce bile zakleti saveznici Microsofta pocinju da se okrecu na drugu stranu jer shvataju potencijal OS pokreta. unazad par godina nisu uopste prihatali linux kao operativni sistem. gledali su ga kao neku studentsku zaj…anciju i ignorisali. a onda se desava revolucija upravo zahvaljujuci svima nama malim i jednostavnim ljudima sa jednim humanim i misionarskim ciljem. u nedostatku razumijevanja od strane kompanija koje sam nabrojao pocinjemo da sami radimo i razvijamo svoje surogat softverske komponente (aplikacije, drajvere itd.). a najbolji primjer po meni je
A-L-S-AProject tim koji se kao sto znate radi drajvere za zvucne karte koje je proizvodjac napravio i NIJE uradio drajver za Linux, i tako dalje…

a nedavno mi je jaran kupio PC.Spomenucu samo maticnu plocu i chipset:

Abit NF7-M ploca sa nVidia chipsetom (ne sjecam se broja) - graficka, ethernet i zvucna karta integrisane na ploci.

i tako ja njemu napricam sasta nesto o tome Linuxu i skonta se on da oproba. instaliram ja na masinu Mandrake 9 i sve u dure ali zvucna ni da “bekne” a ni graficka karta nije bila bas bajna. skotam da skinem drajvere, odem na ALSA sajt i pocnem d-load, i u tome mi nesto naumpade da ALSA ne podrzava kompletan chipset (za grafiku i ethernet) nego samo audio i odem ja na nVidia sajt kad tamo na d-load sajtu VEEEEELIKIM slovima pise:
nVidia GeForce4 MMX drivers: Win 98/Me/2K/XP & Linux.

obradujem se ja, skinem ih, prekompajliram kernel sa njima i BUM. XMMS se ne gasi, a ni Xine isto tako. jos se navuk’o jaran u mene na Frozen Bubble da ga moram skidati sa stolice kada treamo nekuda ici.

ova prica je mozda malo duga i dosadna ali mislim da bismo trebali da nesto “skontamo” iz nje. prvo nVidia je pocela da radi drajvere za Linux, i to dobre drajvere jer su osim zvucne - i graficka i ethernet karte radile i bolje nego pod WinMe. Isto tako se desava i sa ostalim kompanijama i proizvodjacima hardvera koji jedan po jedan daju drajvere i podrsku za linux. to znaci prijatelji moji da je LINUX jaci nego ikad i da se Gatesu tresu gace kada uzme jutarnje novine i prelista ih jer ce sugurno u njima naci bar jedan clanak o malom pingvinu!!!

nemojmo se svadjati jer nismo tu da se svadjamo. niko nikoga nije dotjerao u LUG a ko smatra da mu tu nije mjesto treba da ode sam. isto tako oni clanovi koji nemaju sta pametno da kazu - neka sute - mozda ce slusajuci druge mozda nauciti ili skontati nesto novo sto ce im pomoci da i oni budu aktivno ukljuceni u sve…

ovaj moj post je prilicno dug i izvinjavam se zbog toga…samo ne bih volio da neko kaze nesto u smislu: lahko je tebi tamo u maleziji - samo pricas a nista ne radis…

tacno je da nisam puno toga uradio za udruzenje ali vec sam rekao zbog cega, a isto tako sam rekao da vi koji ste uradili mnogo toga imate i privilegiju da uzivate plodove svoga rada a ja mogu samo da sanjam o tome - kako sve to izgleda i kada li cu to moci da instaliram na svoju masinu…

ali hvala bogu ni to vise nije daleko.

svim clanovima LUGBIH a posebno LUGZE-a najavljujem svoj skori dolazak u ze i zelju da se sretnem sa svima svama. za dva dana akobogda idem u Singapur odakle cu uzeti avion za Bosnu, tako da bih zamolio nekoga od clanova iz ze (grungy, gomez ili bilo ko) da mi na moj mail dobace broj telefona koji trebam okrenuti kada dodjem u ze… unaprijed se zahvaljujem, i jos jednom naglasavam da smo zajedno jaci…

pozdrav svima…

alcak

bas si nas obradovao sa ovom novosti, javio sam ti se sa potrebnim kontaktima…pa se vidimo uskoro.

Sto se tice, ovih prepucavanja, svako vuce na svoju stranu, i dolazi do konflikta, pogotovo ako se neko ponasa i misli da je superiorniji. :slight_smile: sala

Pozdrav

Dobrodošao brate. Iskreno se radujemo tvome dolasku i nadam se da ćemo u tu čast upriličiti jedan sastanak
8)

Javi se grungyu a on će nas obavijestiti o detaljima.

Pinguz Rulez!

[quote]

poceo sam ga koristiti da bih bio blize onima koji ga isto tako koriste i koji ga vole i koji pored svoga PC-a imaju malog pingvina (ili pinguza, ili gecka) koji predstavlja ono sto ga volimo i koji nam je drag isto kao Celikov sal (koji sam ponio u maleziju sa sobom iako ovdje temp nikada ne pada ispod 20 stepeni Celzijusa… ta ljubav prema linuxu je upravo ono sto je linux ojacalo dosada i dovelo ga gdje je sada. nije Linus T uradio sto je uradio da bi zgrnuo slavu i / ili lovu. da je to radio tako imali bismo o njemu isto misljenje kao o Gatesu i trazili bismo nesto drugo. ili bismo mi napravili nesto drugo.[/quote]

http://gomez.lugze.org
http://grungy.lugze.org/pics/celikx1.jpg

+pong+