Vidim sta vidim !!!
Svi se pozivaju na linkove i strane sa informacijama o ovom ili onom. Ali kad posjetilac dode na lugbih stranu nije odmah upadljivo da postoje info strane vezane za linux i slicno. Mala zamjerka i prijedlog webmasteru ovog site-a je da koristi vise od 4 boje na ovom site, tako da npr. je moguce odmah uociti da je ova tabela sa informacijama o tome i tome.
Inace ja sam bio izgubljen kad sam dosao prvi put na vas site ( a sada mogu da slobodno kazem i moj site ) ! Tako da predlazem i svima vama koji dolazite prvi put na ovaj site da dobro pogledate menije sa strane i da ( ako vas ne mrzi toliko) scroll-ate stranu do dna .
sahbaz
Interesuje me kako bas da ovu poruku posaljes u rubriku “Mreze”? Jednostavno ne mogu pronaci logican razlog…
Ali, evo odgovora. Za sada necemo nista mjenjati iz cistog razloga sto nemamo vremena i jer imamo mnogo vaznijeg za uraditi. Trebali bi u skorijem vremenskom roku zamijeniti Phpnuke i napisati svoje skripte, ali za to treba jako puno vremena i strpljenja. Hvala ti na prijedlogu, sigurno cemo ga uzeti u obzir.
sto se tice postanja ove poruke na temu mreza ,slazem se ,ovo nije mjesto.
Takoder se slazem da je stanica komplicirana i da raspored linkova po vaznosti nije njena odlika.
Stranica se takoder sporo ucitava i na njoj se nalazi previse nekog nebitnog materijala,sekcije su rastrkane po web siteu i skoro su sve razlicite.
Moje sugestije se specijalno odnose i na ovaj forum,previse komplikovan i sporo se ucitava,prenatrpan raznim slicicama i opcijama koje rijetko neko koristi.
Takoder mogu reci da fali arhiva lug mailing liste .
Mislim da bi se trebala uraditi revizija kompletne web stranice,odrediti prioriteti,jedinstven stil i urediti stranicu jedinstvenim dizajnom sa asocijaciom na udruzenje BIH a ne na kopiju stranice slicnih udruzenja.
Mislim da ne bi trebali pevise voditi racuna o dizajnerskom rjesenju.Tu paznju treba usmjeriti na kreiranje jednostavne ,lagane stranice.
Alen
Stranica se takoder sporo ucitava i na
> njoj se nalazi previse nekog nebitnog
> materijala,sekcije su rastrkane po web
> siteu i skoro su sve razlicite.
Na koji nebitan materijal mislis?
Sekcije nisu rastrkane po web siteu, nego linkove do drugih sekcija mozes naci na samom vrhu. A na lijevoj strani postoje linkovi do najnovih tekstova sa tih stranica.
> Moje sugestije se specijalno odnose i
> na ovaj forum,previse komplikovan i
> sporo se ucitava,prenatrpan raznim
> slicicama i opcijama koje rijetko neko
> koristi.
S ovim se slazem. Jeste prespor i ima puno stvari koje nam ne trebaju.
> Takoder mogu reci da fali arhiva lug mailing liste .
Fali, ali nemamo mogucnosti za arhivom, jer trenutno imamo tek 100mb za sav sadrzaj koji vidis. ;(
> Mislim da bi se trebala uraditi revizija
> kompletne web stranice,odrediti
> prioriteti,jedinstven stil i urediti stranicu
> jedinstvenim dizajnom sa asocijaciom
> na udruzenje BIH a ne na kopiju
> stranice slicnih udruzenja
Revizija bi se trebala uraditi, ali je problem vrijeme. Ako neko zeli/zna napraviti sve sto nama treba u PHP + jednostavan dizajn, bujrum! Moj mail je bono@lugbih.org, pa cemo razgovarati. A moze se javiti i na mailing listu lug@lugbih.org.
Odlucili smo se na PHPnuke, jer smo u tom trenutku trebali naci brzo rjesenje, postaviti stranicu i poceti s radom. To je jedini razlog. Inace, nismo kopirali nikog, zaista nam to nije bila namjera.
Vjerovatno ciljas na stranice HULK-a, koje takodjer koriste PHPnuke. Da budem iskrena, zaista nisam znala da koriste taj software, nego SlashCode (http://slashcode.com/).
> Mislim da ne bi trebali pevise voditi
> racuna o dizajnerskom rjesenju.Tu
> paznju treba usmjeriti na kreiranje
> jednostavne ,lagane stranice.
Slazem se u potpunosti.
Amila