poceo sam da radim javu pa sam naletio na problemcic… naime neznam kako da importujem tj includam odredjene biblioteke iz jave u svoj program… znam za naredbu import naziv.lib-a; ali je problem sto neznam sta se nalazi u kojem libu i koje libove uopste imam na raspolaganju… gdje se oni nalaze?
evo i primjera problema na koji sam naletio.
RangeClass.java:7: cannot find symbol
symbol : variable lenght
for (int i=0; i < arr.lenght; i++) {
a arr sam definisao:
Ono, to skontaš kao za svaki drugi jezik. Dobra knjiga, Google, gledanje tuđeg koda. Ali, kad već spominješ, evo neki dan free implementacija Java 1.4 SDK (GNU Classpath) je pokrila 95% čitave platforme. Zgodna stvar je što su napravili veliku tabelu sa svim modulima. Ti samo potraži SUN-ovu dokumentaciju za svaki modul. Čujemo se za koju godinu, kad sve prelistaš, lol
ovde je link koji ti daje Javadoc API dokumentaciju za sve isporucene klase uz standard edition. inace ako mozes nabaviti Java in a Nutshell od O’Reilly bilo bi super jer je tu pokriven veliki dio standardnih klasa i interface-a.
ej ljudi,ajd da ne otvaram novu temu,radi malo teksta,posluzit cu se ovom…radim program oko liste,ucitavanje cvorova u listu izlistavanje,pa me zanima kako se kaze na engleskom strucno…znaci to je implementirana lista…
Evo predložio bi ovo za učenje Jave i to na Hrvatskom jeziku. Ova skripta je inče prijevod predavanja jednog američkog profesora. I dobro je to što su predavnja detaljno opisana, pa se lako snači gdje što tražiti.